Antena Căutare

Desert: Rețeta Rulada cu magiun de prune

Un desert delicios, care necesita aproximativ 50 de minute de pregatire. Pofta buna!

Ingrediente pentru rețeta Rulada cu magiun de prune:

Pentru blat

35g de unt, topit
75g de zahar, plus 1 lingura
75g de faina
3 albusuri
4 galbenusuri

Pentru siropul de vanilie

50g de zahar
70ml de apa
1 baton de vanilie

Pentru umplutura

250g de magiun de prune
250g de nuci maruntite

Mod de preparare pentru rețeta Rulada cu magiun de prune:

1. Se incinge cuptorul la 240 °C. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt unsa cu o lingura de unt topit. Se bat galbenusurile cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul. Se incorporeaza faina cu ajutorul unei spatule. Separat, se bat albusurile spuma cu o lingura de zahar, apoi se adauga amestecul de galbenusuri si restul de unt topit.

2. Se pune compozitia in tava si se coace timp de 7 minute, pana ce se rumeneste usor deasupra. Se scoate din cuptor, se rastoarna pe un fund de lemn uns in prealabil cu putin ulei si se acopera cu un prosop curat pentru a ramane moale atunci cand o rulam. Se lasa la racit.

3. Se amesteca apa cu zaharul. Se scot semintele din pastaia de vanilie si se adauga si ele in sirop. Se pune totul pe la foc mediu, amestecand pentru a se topi zaharul. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.

4. Se stropeste foaia de rulada cu siropul de zahar cu vanilie. Se unge cu magiunul de prune si se presara deasupra nucile maruntite. Se ruleaza cu grija, sa nu se rupa. Se unge suprafata ruladei cu magiun si se imbraca in nuca.

Poftă bună!


Foto: Good Food

Reteta zilei: Pui cu curry si tartar de mazare... Desert delicios cu fructe de padure...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x