Ingrediente pentru rețeta Sufleu de caramel cu sos:
- 100g de unt nesarat, plus extra pentru uns;
- 200g de zahar brun fin, plus inca 4 linguri;
- 200ml de smantana pentru frisca;
- 1 lingurita extract de vanilie;
- 2 galbenusuri;
- 1 lingura de faina obisnuita;
- 3 albusuri.
Mod de preparare pentru rețeta Sufleu de caramel cu sos:
1. Se incalzeste cuptorul la 180° C/gaz 6. Se ung 5 boluri de sufleu sau forme de 150ml cu unt si se tapeteaza cu doua linguri de zahar brun fin. Se pun pe o tava. Se topeste untul intr-o cratita, apoi se adauga zahar, frisca, vanilie si un varf mare de sare. Dupa ce se topeste zaharul, se lasa sa clocoteasca timp de 1 minut, pana cand arata ca un sos. Se toarna 200ml intr-un recipient pentru servit.
2. Se adauga galbenusurile si faina in caramelul ramas in cratita. Se amesteca in mod constant pe foc mediu, pana cand se ingroasa, timp de aproximativ 3 minute. Se strecoara intr-un vas si se lasa sa se raceasca timp de 15 minute. Se bat albusurile spuma, se adauga treptat cele doua linguri de zahar ramase, apoi se bat din nou pana cand spuma se intareste, fara a fi prea uscata. Se pune o treime din compozitia de albusuri in amestecul de caramel din cratita, apoi totul se toarna in restul de compozitie de albus. Se imparte amestecul in boluri. Se pun la cuptor pana cand sufleurile sunt umflate si aurii - aproximativ 11 minute. Sufleurile ar trebui sa fie inca moi la mijloc, dar nu lichide, asa ca - daca vor manca patru persoane - se testeaza unul dintre cele cinci sufleuri. Daca este nefacut, se pun din nou la cuptor timp de 2 minute. Se servesc imediat cu sos de caramel, incalzit putin in timp ce sufleurile se coc.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
Reteta: Placinta englezeasca cu carne de vita... Reteta zilei: Pui prajit cu seminte de susan...