Ingrediente pentru rețeta Tarte tatin cu cirese:
- 95g de zahar pudra;
- 30g faina de migdale;
- 150g de unt moale;
- semintele de la 1 pastaie de vanilie;
- 1 varf de cutit de sare;
- 1 galbenus la temperatura camerei;
- 225g de faina;
- 15g de cacao;
- 500g de cirese, fara samburi;
- 40g de zahar;
- 40g de unt.
Mod de preparare pentru rețeta Tarte tatin cu cirese:
1. Se amesteca pudra de migdale cu semintele de vanilie, zaharul pudra si cu untul pana se obtine o pasta omogena. Se incorporeaza galbenusul si se omogenizeaza. Se adauga faina si cacaua si se amesteca bine. Se infasoara aluatul in folie alimentara si se lasa la rece cel putin doua ore.
2. Se incalzeste cuptorul la 180° C. Se intinde aluatul pana la o grosime de 3-4mm si se taie discuri, un pic mai mari decat formele de tarta.
3. Ciresele se caramelizeaza in zahar si unt, in jur de 5 minute. Se umplu formele cu cirese, se acopera cu discul de aluat si se imping bine marginile, aducandu-se usor spre interior, astfel incat ciresele sa fie complet "invelite". Cu un cutit ascutit, se inteapa aluatul, pentru a-i permite aburului sa iasa.
4. Se dau la cuptor 15 minute sau pana cand aluatul este crocant. Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se rastoarna pe farfurie.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
Reteta asiatica: Salata de alge wakame cu castraveti... Reteta zilei: Friptura cu sos barbacue...