Ingrediente pentru rețeta Tort cu ananas:
Pentru topping
- 50g unt, la temperatura camerei;
- 50g zahar brun;
- 7 rondele de ananas din conserva, pastreaza siropul;
- 7 cirese/visine glasate.
Pentru aluat
- 100g unt, la temperatura camerei;
- 100g zahar pudra;
- 100g faina;
- 1 lingurita praf de copt;
- 1 lingurita extract de vanilie;
- 2 oua.
Mod de preparare pentru rețeta Tort cu ananas:
1. Incinge cuptorul la 180ºC. Pentru topping, amesteca untul si zaharul pana se omogenizeaza. Intinde compozitia pe toata suprafata unei tavi rotunde de tarta de 20-21cm, inclusiv pe ¼ din marginile laterale. Asaza rondelele de ananas deasupra, iar apoi, pune cate o cireasa/visina in mijlocul fiecarei rondele.
2. Pune ingredientele pentru aluat intr-un bol, impreuna cu 2 linguri de sirop de ananas si, amesteca cu un mixer pana se omogenizeaza. Apoi pune aceasta compozitie cu lingura peste ananas si niveleaza. Lasa la copt 35 de minute, apoi lasa sa se aseze 5 minute, dupa care, rastoarna pe un platou. Serveste cald, langa o portie de inghetata.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
Reteta zilei: Tarta cu sunca, rosii si untisor... Reteta zilei: Pui la cuptor cu sos de vin si tarhon...