Ingrediente pentru reteta Ciocolata crocanta:
250g de biscuiti asortati, tocati grosier
250g de nuci, alune si fructe confiate
300g ciocolata de menaj, tocata
100g de unt, taiat in bucati
140g de miere
Mod de preparare pentru reteta Ciocolata crocanta:
1. Se unge si se tapeteaza cu foaie de copt o tava patrata, de 20cm. Intr-un bol incapator se amesteca biscuitii cu nucile, alunele si fructele. Se topeste ciocolata, impreuna cu untul si mierea, intr-un bol pus deasupra unei craticioare cu apa care fierbe, amestecand din cand in cand, pana ce amestecul este fin si lucios, apoi se toarna peste amestecul de biscuiti, nuci si fructe confiate.
2. Se pune compozitia in tava, se niveleaza suprafata si se lasa la racit timp de cel putin doua ore (sau chiar peste noapte), inainte de a se taia in cuburi.
Pofta buna!
Reteta zilei: Salata de somon afumat, linte si rodie... 5 supe rapide de primavara...