Dieta bazată pe cartofi și iaurt este o variantă extraordinară atunci când vrei să pierzi câteva kilograme în plus și nu vrei să renunți la micile plăceri din gastronomia românească.
Regimul alimentar este foarte ușor de ținut și la îndemâna oricui, aceste două aspecte făcându-l să capete atât de multă popularitate.
Iată cum să o urmezi corect, care sunt avantajele și dezavantajele și care sunt situațiile în care ar trebui evitată!
Cum funcționează dieta bazată pe cartofi și iaurt
Principiul dietei bazate pe cartofi și iaurt este extrem de simplu. Mai exact, pentru o perioadă de 3 zile cei care vor să slăbească câteva kilograme bune vor fi nevoiță să consume exclusiv cartofi și iaurt.
Cartofii sunt bogați în carbohidrați complecși și oferă o sursă de energie de durată, iar iaurtul reprezintă o sursă excelentă de proteine și probiotice. Împreună, cele două alimente contribuie la o digestie sănătoasă.
Pentru a evita monotonia, cartofii pot fi preparați în diferite moduri, însă este extrem de important să nu adăugați grăsimi sau condimente. Iaurtul poate fi de mai multe tipuri, însă este important ca acesta să aibă un conținut scăzut de grăsimi.
Fie că sunt fierți, copți sau gătiți la abur, cartofii sunt extrem de delicioși și fac mesele mai ușoare, mai ales pentru cei care își doresc să scape de kilogramele în plus.
Totuși, mai există un factor extrem de important atunci când alegi să ții această dietă. Este vorba despre hidratare. Aceasta este esențială în perioada de regim, iar specialiștii recomandă și executarea unoi exerciții fizice regulate pentru a menține masa musculară și pentru a îmbunătăți rezultatele finale.
Citește și: Dieta Rina: Cum poți să slăbești până la 20 de kilograme în doar 90 de zile
Potrivit unor studii amintite de medlife.ro, consumul de carbohidrați complecși precum cei conținuți în cartofi poate ajuta la scăderea nivelului de grelină, hormonul foamei, fapt care poate duce la o mai bună gestionare a kilogramelor.
Consumul regulat de iaurt ajută la îmbunătățirea digestiei și la menținerea unui sistem imunitar sănătos, însă este extrem de important ca durata dietei să fie strict limitată, deoarece organismul va duce lipsa unor nutrienți importanți.
În timp ce iaurtul poate fi consumat atât la micul dejun, prânz și cină, cartofii pot fi împărțiți în funcție de preferință însă într-un număr moderat.
Dezavantajele acestei diete sunt reprezentate de faptul că nu poate fi ținută pe un termen lung, că alimentele nu conțin foarte multe vitamine, dar și că poate duce la efectul yo-yo în care persoana în cauză poate lua din nou în gruetate.
De asemenea, este important de știut faptul că anumite persoane nu ar trebui să țină această dietă.
Spre exemplu, cei care suferă de diabet zaharat, persoanele cu boli renale și afecțiuni gastrointestinale ar trebui să evite această dietă deoarece poate agrava problemele preexistente.
Citește și: Dieta antiinflamatoare. Topul alimentelor care ajută la reducerea inflamației cronice
Dieta cu hrișcă și chefir. Cum poți să slăbești rapid. Variantă de meniu și sfaturi... Cum se prepară babka. Desertul delicios i-a cucerit pe români mai ceva ca tradiționalul cozonac...