Antena Căutare

Friptură din mușchiuleț de porc cu sos de prune afumate și legume - Reţeta lui Chef Berry

Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, ne propune pentru o masă de prânz în familie, rețeta Friptură din mușchiuleț de porc cu sos de prune afumate și legume.

Friptură din mușchiuleț de porc cu sos de prune afumate și legume - Reţeta lui Chef Berry
Friptură din mușchiuleț de porc cu sos de prune afumate și legume

Nu avem nevoie de prea multe ingrediente pentru o rețetă delicioasă și consistentă pe bază de mușchiuleț de porc, legume și prune uscate, doar timpul de preparare este puțin mai lung, pentru un rezultat optim.

Iată ce ne trebuie pentru Rețeta Friptură din mușchiuleț de porc cu sos de prune afumate și legume:


  • 500 gr mușchiuleț de porc
  • grăsime de porc
  • sare și piper
  • boia de ardei
  • 150 gr prune uscate
  • mentă
  • 100 gr unt
  • 5 cartofi roșii
  • 200 ml smântână cu 3,2% grăsime
  • 2 ouă
  • 50 gr civas
  • pătrunjel verde
  • 100 gr baby morcov
  • 100 gr baby dovlecel

Rețeta Friptură din mușchiuleț de porc cu sos de prune afumate și legume - Mod de preparare

Mușchiulețul de porc se masează cu untură de porc, se asezpnează cu sare și piper și se lasă la odihnit 30 de minute. După acest interval, mușchiulețul de porc se sigilează pe toate părțile, la tigaie și se continuă prepararea lui la cuptor.

Citește și: Rețeta Mușchiuleț de porc cu sos de chorizo și sos de baby spanac

Cartofii roșii se spală bine și se fierb în coajă, până sunt suficient de pătrunși. Se scurg, se curăță și se pasează, transformându-i într-un piure dens, cu puțin unt.

Prunele afumate se pun la fiert în apă cât să fie acoperite, cu sare, piper și câteva frunze de mentă, sau mentă uscată. Se lasă să se hidrateze, apoi se adaugă smântâna lichidă și puțin unt pentru textură.

Citește și: Rețeta Mușchiuleț de porc învelit în bacon

Morcovii și dovleceii se bșanșează, apoi se feliază și se trag la tigaie în puțin unt.

Din pătrunjel cu civas și albușuri de ouă se prepară un sos verde, o clorofilă, perfectă pentru a decora preparatele cu el.

Spor și poftă bună!

Desert de primăvară simplu și delicios. Rețetă de fursecuri decorate cu flori de primăvară... Rețetă de post. Saramură de ciuperci cu mămăliguță - Rețeta lui Chef Berry...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x