- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Foarte interesant este sosul de chorizo, atât de gustos și ușor picant, dar si sosul de spanac verde cu puțin usturoi, a completat gustul mușchiulețului de porc.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Mușchiuleț de porc cu sos de chorizo și sos de baby spanac :
- 500 gr mușchiuleț de porc
- 50 gr untură de porc
- sare și piper
- 1 cățel de usturoi
- 10 gr boia afumată
- Pentru sos de chorizo:
- 200 gr chorizo
- 100 ml smântână lichidă
- 20 ml ulei
- 50 gr unt
- 1 cățel de usturoi
- Pentru piureuri:
- 500 gr păstârnac
- 50 gr baby spanac
- 50 gr unt
- sare și piper
Mod de preparare pentru Rețeta Mușchiuleț de porc cu sos de chorizo și sos de baby spanac
Mușchiulețul de porc se masează cu un amestec din untură, usturoi, sare, piper și boia afumată, pentru 30 de minute în tava de cuptor. Apoi se acoperă cu folie și se dă la cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade. După acest interval, mușchiulețul de porc se mai trage la tigaie până prinde crustă
Pentru sosul de chorizo, se prăjesc felii subțiri de chorizo în ulei până se caramelizează, se adaugă cățelul de usturoi, unt și smântâna, apoi se trece totul prin blender. Se trece prin sită și se mai lasă pe foc să scadă, potrivind gustul cu piper, dar și cu un plus de unt.
- Din aceeași categorie, vedeți și Rețeta Mușchiulet de porc în crustă de susan negru cu legume trase la tigaie și sos de brânzeturi!
Păstârnacul se curăță și se fierbe, apoi se pasează cu sare, piper și puțin unt.
Baby spanacul se blanșează, apoi se trage la tigaie în puțin unt, cudoi căței de usturoi, apoi se blendează, se trece prin sită și se transformă în sos cremos și delicios. Se asezonează cu sare și piper.
- Tot din bucătăria lui Chef Berry, mai vedeți și Rețeta Mușchiuleț de porc la cuptor, învelit în bacon!
Mușchiulețul de porc se servește trecut prin cele două sosuri, alături de piureul de păstârnac.
Să vă fie de folos!