Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul comorilor

Mușchiuleț de porc cu sos de chorizo și sos de baby spanac - Reţeta lui Chef Berry

Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, ne-a surprins plăcut, ca de obicei, cu delicioasa rețetă Mușchiuleț de porc cu sos de chorizo și sos de baby spanac.

Mușchiuleț de porc cu sos de chorizo și sos de baby spanac

Foarte interesant este sosul de chorizo, atât de gustos și ușor picant, dar si sosul de spanac verde cu puțin usturoi, a completat gustul mușchiulețului de porc.

Ce ne trebuie pentru Rețeta Mușchiuleț de porc cu sos de chorizo și sos de baby spanac :

  • 500 gr mușchiuleț de porc
  • 50 gr untură de porc
  • sare și piper
  • 1 cățel de usturoi
  • 10 gr boia afumată
  • Pentru sos de chorizo:
  • 200 gr chorizo
  • 100 ml smântână lichidă
  • 20 ml ulei
  • 50 gr unt
  • 1 cățel de usturoi
  • Pentru piureuri:
  • 500 gr păstârnac
  • 50 gr baby spanac
  • 50 gr unt
  • sare și piper

Mod de preparare pentru Rețeta Mușchiuleț de porc cu sos de chorizo și sos de baby spanac

Mușchiulețul de porc se masează cu un amestec din untură, usturoi, sare, piper și boia afumată, pentru 30 de minute în tava de cuptor. Apoi se acoperă cu folie și se dă la cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade. După acest interval, mușchiulețul de porc se mai trage la tigaie până prinde crustă

Pentru sosul de chorizo, se prăjesc felii subțiri de chorizo în ulei până se caramelizează, se adaugă cățelul de usturoi, unt și smântâna, apoi se trece totul prin blender. Se trece prin sită și se mai lasă pe foc să scadă, potrivind gustul cu piper, dar și cu un plus de unt.

Păstârnacul se curăță și se fierbe, apoi se pasează cu sare, piper și puțin unt.

Baby spanacul se blanșează, apoi se trage la tigaie în puțin unt, cudoi căței de usturoi, apoi se blendează, se trece prin sită și se transformă în sos cremos și delicios. Se asezonează cu sare și piper.

Mușchiulețul de porc se servește trecut prin cele două sosuri, alături de piureul de păstârnac.

Să vă fie de folos!

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro