Pentru că suntem în postul Crăciunului, și mulți dintre voi sunteți în căutarea rețetelor diverse de post, poate vă inspiră și această rețetă de mâncare de ciuperci cu castane coapte, plină de gust și sățietate.
Castane încă se găsesc în magazine, pentru că abia ce a fost sezonul lor și sunt pline de beneficii pentru sănătate.
Citește și: Care sunt proprietățile și beneficiile castanelor coapte
Ingrediente pentru rețeta de mâncare de ciuperci cu castane coapte:
- 500 gr ciuperci champignon albe și brune
- 500 gr castane
- 1 ceapă
- 2- 3 căței de usturoi
- ulei de măsline
- sare și piper
- 400 ml smântână vegetală
Mod de preparare pentru rețeta de mâncare de ciuperci cu castane coapte:
Ceapa și usturoiul tocate mărunt într-un blender se distuie ușor într-o tigaie cu ulei de măsline.
Ciupercile se șterg bine cu prosoape umede, se curăță de impurități, se taie în patru, sau în două și se adaugă peste ceapa și usturoiul din tigaie. Se lasă la preparat până se leagă bine sosul format din ceapă și sucul de la ciuperci, apoi se adaugă smântâna vegetală. Se asezonează, spre final, cu sare și piper.
Castanele se crestează ușor și se dau la cuptor până se coc. Se curăță și se adaugă peste mâncarea de ciuperci, în timpul servirii.
Citește și: Rețeta Beef Stronganoff preparată ca la restaurantele rusești
Delicioasa amâncare de ciuperci cu castane coapte, se servește simplă, sau cu o pâine de casă gustoasă și mai sănătoasă.
Spor și poftă bună!
Citește și: Beneficiile consumului de castane. Motivul pentru care sunt recomandate de specialiști
Rețeta Beef Stroganoff preparată ca la restaurantele rusești... Cum putem prepara o plăcintă aperitiv din friptura rămasă pentru a doua zi...