Live acumObservator 19
Prime Time 20:00Sacrificiul

Masa de Crăciun. Cât te costă în 2018 și ce meniu poți să alegi

Masa de Crăciun. Cât te costă în 2018 și ce meniu poți să alegi

Masa de Crăciun

a1.ro

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar masa de Crăciun devine prilejul ideal pentru întâlnirile cu prietenii și familia. O masă tradițională de Crăciun la români constă în sarmale, cozonac, salată boeuf și piftie. Febra cumpărăturilor de Crăciun ne poartă într-o goană nebună prin supermarket-uri pentru a cumpăra tot ce e necesar, de la dulciuri la băuturi și tot felul de specialități.

De aceea, trebuie să ne gândim la ce punem în coș raportat la bugetul alocat pentru sărbători. Pregătirea unei mese de Crăciun acasă costă în jur de 400 lei. Costul acesta este pentru produsele cumpărate de la supermarket și gătite acasă.

Dacă ne gândim la specialitățile de Crăciun, un kilogram de tobă comercializată de un producător costă în jur de 50 lei. Același preț e valabil și pentru un kilogram de caltaboș. Tot 50 lei plătesc românii și pentru un kilogram de lebăr. Când vine vorba de desert, un cozonac de două kilograme fără amelioratori, costă 80 lei. Dacă dorești să cumperi sarmale gata făcute, trebuie să știi că 30 de bucăți costă în jur de 130 lei. Salata de boeuf costă aproximativ 15 lei/ 250 gr. Prețul pentru o friptură de porc comandată online ajunge să coste 35 lei /500 grame, piftia costă 14 lei / 250 grame. În total, e posibil să plătești aproximativ 600-700 lei pentru masa de Crăciun comandată online.

Dacă alegi să cumperi preparatele pentru Masa de Crăciun, de la supermarket, atunci o să cheltui mai puțini bani, plătind în jur de 400 lei. Un kilogram de cârnați de casă costă aproximativ 20 lei, lebărul - 25 lei, caltaboș - 20 lei/200 grame, toba - 30 lei/kg, șunca de casă - 35 lei/ kg. Legumele necesare pentru salata de boeuf costă în jur de 20 lei, iar carnea între 40 - 50 lei. Ingredientele necesare pentru sarmale pot ajunge la 50 lei. Pentru friptură, un kilogram de carne de curcan costă 50 lei, iar cotletul de porc costă aproximativ 25 lei/kg. Un cozonac la hipermarket costă între 10 - 50 lei. Când vine vorba de prăjituri, un kilogram poate costa între 30 - 50 lei.

Alege produsele cel mai bune pentru tine și familia ta pentru a pregăti masa de Crăciun. Cu toate astea, nu trebuie să uiți că la costul mâncărurilor de Crăciun se adaugă și băutura. Asta înseamnă că se adaugă și costurile pe băutură. Astfel, în total, se pot cheltui chiar și 1.500 lei pentru masa de Crăciun și băutura necesară.

Sursă foto: a1.ro