Ingrediente pentru rețeta Salata de primavara cu halloumi:
125g de halloumi, taiata in felii subtiri
½ lamaie
1 mana mare de rucola
Pentru sosul vinegreta
1 lingura ulei de masline extravirgin
1 varf de cutit fulgi de chilli (sau boia)
1 lingurita de otet din vin rosu
Mod de preparare pentru rețeta Salata de primavara cu halloumi:
1. Se incinge o tigaie nonaderenta sau o tigaie-gratar. Se prajesc feliile de branza cate 1-2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Se prajeste si jumatatea de lamaie, cu partea taiata in jos. Se amesteca ingredientele pentru vinegreta (nu e nevoie de sare, pentru ca branza este destul de sarata).
2. Se asaza feliile de branza pe o farfurie, iar deasupra se pun frunzele de rucola. Se stropesc cu vinegreta si se servesc cu lamaia calda alaturi, pentru cine vrea sa stoarca peste branza.
Poftă bună!
Sursa: Good Food