Antena Căutare

Mucenicii cu multă nucă, o delicatesă extrem de sănătoasă!

La sărbătoarea Sfinților 40 de mucenici din Sevastia, în fiecare gospodărie se prepară tradiționalii mucenici, delicatesă specifică acestui praznic. Mucenicii preparați cu multă nucă și scorțișoară sunt un aliment sănătos.

Mucenicii cu multă nucă, o delicatesă extrem de sănătoasă!
Mucenici cu nucă, extrem de buni și benefici

Studiile efectuate în 2017 de cercetătorii americani de la Barcelona's Hospital Clinico menționează că nucile sunt un aliment foarte sănătos, care ne prelungesc viața. Aceste fructe oleaginoase conţin acid alfa linoleic, care împiedică îngroşarea arterelor şi sunt benefice pentru bolnavii cu tulburări de ritm cardiac. De aceea, cercetătorii recomandă bolnavilor de inimă să includă în dietă opt nuci pe zi.

Experimentul realizat la prestigioasa instituție medicală a mai demonstrat că, spre deosebire de uleiul de măsline, nucile au ajutat la menţinerea elasticităţii şi flexibilităţii arterelor, indiferent de nivelul colesterolului. Un nou studiu, efectuat la Universitatea Scranton din Pennsylvania (SUA), aduce şi mai multe informaţii interesante, care susţin ideea introducerii acestor fructe oleaginoase în dieta zilnică.

Citește și: Secretele celor mai reușiți Mucenici Moldovenești direct de la bucătarii prezenți la Festivalul Mucenicilor

Astfel, cercetătorii au dovedit că nucile sunt cele mai sănătoase alimente din categoria fructelor oleaginoase. Ele conţin atât fibre sănătoase, proteine, minerale şi vitamine, cât şi un număr mare de antioxidanţi, mai puternici decât la celelalte tipuri de nuci. În cadrul acestui experiment, specialiştii au analizat ce beneficii au pentru organism nucile în comparație cu celelalte fructe oleaginoase: migdale, arahide, fistic, alune, nuci braziliene, nuci cashew, nuci de Macadamia şi nuci pecane.

Citește și: Rețetă de mucenici de post umpluți cu nucă. Sfințișori de post umpluți și însiropați

Autorul cercetării, doctorul Joe Vinson, precizează că „o mână de nuci conţine aproape de două ori mai mulţi antioxidanţi decât aceeaşi cantitate de arahide sau de alte tipuri de alune". Nucile sunt de două şi până la 15 ori mai puternice în lupta cu radicalii liberi decât vitamina E, cunoscută pentru proprietăţile ei antioxidante. Potrivit doctorului Vinson, un alt beneficiu al nucilor este acela că ele pot fi mâncate în stare naturală, fără să fie gătite, proces prin care ar pierde din proprietăţile majore.

Oamenii de ştiinţă recomandă un consum zilnic de şapte nuci pentru a reduce riscul bolilor de inimă, anumitor tipuri de cancer și al diabetului zaharat de tip 2. Mai mult, nucile combat cauzele îmbătrânirii. Din nefericire, oamenii nu mănâncă foarte multe nuci de teamă să nu ia în greutate. Doctorul Vinson subliniază însă faptul că nucile conţin grăsimi sănătoase, nu saturate (care duc la înfundarea arterelor) şi că, dimpotrivă, nucile reduc supra-alimentarea, instalând senzaţia de saţietate.

Idei dulci pentru răsfățul doamnelor, de 8 martie. Chef Daniel Andrieş ne oferă câteva sugestii pentru o zi specială!... De ce se fierb mucenicii în apă? De ce se folosesc scorțișoara și nuca? Nu pentru gust! Ce semnificație au ingredientele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x