Antena Căutare

Omleta-gigant din 1.000 de oua, preparata la Timisoara

O omleta-gigant a fost preparata la Timisoara din o mie de oua, dupa o reteta pe care bucatarii banateni o respecta cu strictete de peste trei generatii. Gaigana, asa cum se numeste, merge bine cu rachia de prune si e nelipsita de la orice masa. Iar acum ar putea intra si in Cartea Recordurilor.

A fost raiul gurmanzilor la Timisoara. In tigaia-gigant a inceput pregatirea unei omlete pe masura. Cum altfel decat cu numararea oualor.

Cu 50 de kilograme de afumaturi, 20 de kilograme de ceapa, zece kilograme de ardei si alte zece de rosii.

Iar daca reteta e respectata cu strictete, reusita preparatului e garantata. O stie cel mai bine bucatarul. “Gaigana este intr-un fel simbolul Banatului, mancarea de dimineata a banateanului”.

Dupa trei ore, omleta-gigant a trecut si proba gustului. Bucatarii spera acum ca gaigana lor sa intre in Cartea Recordurilor.

Muraturi cu saramura naturala ... 3 alimente pe care n-ar mai trebui sa le consumi ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x