Pentru că este vineri, așa cum ne-a obișnuit, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani prepară o rețetă de desert, și anume, o delicioasă rețetă de Cheesecake cu afine.
Fermele din România s-au mutat în mediul online, pe timp de pandemie. Se poate comanda carne proaspătă, produse din carne și lapte, dar și dulciuri tradiționale realizate la comandă.
Slănina condimentată cu tot felul de mirodenii şi aromele îmbietoare i-au strâns pe gurmanzi, în acest weekend, la Băile Tuşnad. Preparată după reţete ca pe vremea bunicilor noştri, slănina este vedeta acestor zile.
Duminica, 09.02.2020, 19:38Slănina condimentată cu tot felul de mirodenii şi aromele îmbietoare i-au strâns pe gurmanzi, în acest weekend, la Băile Tuşnad. Preparată după reţete ca pe vremea bunicilor noştri, slănina este vedeta acestor zile. Nu degeaba festivalul...
Duminica, 09.02.2020, 09:11Concurs cu multe calorii într-un restaurant din Piatra Neamţ! Organizatorii s-au inspirat de la americani şi au dat startul unei competiţii inedite: cel mai rapid la mâncat hamburgeri. Zeci de gurmanzi din oraş au venit să-şi testeze limitele....
Luni, 03.02.2020, 08:05Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conţine sfeclă roșie, ardei, morcov, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Ciorbiță de toamnă”.
Tăiţei cu lapte, supă de usturoi sau brânză naturală de vaci. Sunt gusturile copilăriei pe care nimeni nu le poate confunda. Dar când iei cina legat la ochi, experienţa şi gusturile sunt altfel. Au testat pe pielea lor 50 de clienţi ai unui...
Duminica, 24.03.2019, 19:27Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, pregătește "Pachețele cu surprize", o rețetă cu multe sortimente de brânză pe gustul tuturor gurmanzilor.
Oradea a devenit în doar câţiva ani unul dintre cele mai vizitate oraşe din România. Numărul turiştilor care vin în fiecare an l-a depăşit deja pe cel al locuitorilor. Sunt atraşi de clădirile Art-Nouveau care, începând cu 2015, au intrat...
Joi, 08.11.2018, 19:36Ca să fie în ton cu premiera emisiunii „Ultimul trib”, ce va avea loc joi, 13 septembrie, la Antena 1, Vlădutz a decis să gătească o rețetă delicioasă de „Rață de Madagascar”! Pentru a pregăti această...
Rețeta zilei! Vlăduț gătește rețeta Rață de Madagascar, o combinație delicioasă între carnea de rață, fructe exotice și varză roșie.
Moda restaurantelor care oferă all-inclusive pentru masa de prânz câştigă teren şi la noi. "All you can eat" - adică "mânânci cât poţi" este conceptul care îi atrage pe gurmanzi. Îşi pot umple farfuriile cu specialităţi, toate oferite...
Miercuri, 12.09.2018, 19:32Simple şi delicioase, mâncărurile preparate ca la stână atrag turiştii de toate felurile la toate festivalurile şi petrecerile câmpeneşti. Sunt făcute după reţete din strămoşi, cu cele mai bune şi proaspete ingrediente. În faţa...
Duminica, 29.07.2018, 19:27Festivalul pentru gurmanzi a început la Sibiu.
Vineri, 13.07.2018, 19:34Vlăduț, bucatarul de la Neatza, a pregătit rețeta Vinete rebele, preparată în stil arăbesc, absolut delicioasă!
Rulotele cu mâncare nu sunt doar pe placul gurmanzilor. Pot aduce bani frumoşi cu investiţii mici.
Sambata, 26.05.2018, 15:17Gurmanzii au parte de cea mai plăcută aventură culinară în acest weekend la un festival din Capitală. Cu fructe de mare, în supă, sau.cu şorici, burgerii au fost la mare căutare. Pofticioşii au avut de ales din peste. 70 de sortimente de...
Duminica, 13.05.2018, 08:31În ultimii ani, nu e weekend în care românii să nu aibă parte de un festival în aer liber, unde să găsească cele mai delicioase preparate! Iar acum, după ce a venit căldura, furgonetele în care se găteşte sunt prezente peste tot. În...
Luni, 07.05.2018, 16:24Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine paste, brânză dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Paste săltărețe".
Bucătarii reinventează burgerii, kebapul sau cârnaţii, pentru cei care duc dorul cărnii în perioada postului. Folosesc numai ingrediente vegetale, cum ar fi năutul, fasolea sau cartofii dulci. Iar gustul. nu este chiar departe de cel autentic,...
Sambata, 24.03.2018, 19:33Chef Cătălin Crețeanu gătește la Prietenii de la 11 mușchiuleț de porc în crumble de ciuperci.
Cu doar câteva zile înaintea Crăciunului, puţine locuri de cazare mai sunt disponibile. În unele destinaţii, este lesne de înţeles de ce. Pensiunile din Valea Doftanei au fost rezervate chiar şi de anul trecut, de turişti care promit de...
Marti, 19.12.2017, 19:38Toamna aceasta are un gust românesc autentic.
Burgerii suculenţi, fructele de mare sau mititeii autohotoni îi aşteaptă aburind în acest weekend pe orădenii pofticioşi.
Sambata, 07.10.2017, 12:43Toamna aceasta are un gust românesc autentic. Pentru că iubește tradițiile noastre și mâncarea românească, chef Cătălin Scărlătescu şi-a propus să le pregătească multe surprize celor care ajung în aceste zile la Constanța, la...
Sambata, 07.10.2017, 09:02Burgerii suculenţi, fructele de mare sau mititeii autohotoni îi aşteaptă aburind în acest weekend pe orădenii pofticioşi.Street Food Festival s-a instalat în Piaţa Unirii iar standurile cu tot felul de bunătăţi au fost deja luat cu asalt de...
Sambata, 07.10.2017, 08:49Mâncarea la rulotă i-a cucerit pe gurmanzi, dar şi pe antreprenorii români. Tot mai mulţi tineri se îndreaptă către afacerile cu burgeri, pizza sau salate preparate în maşină. Şi vândute direct în stradă. Aşa a luat naştere, pe...
Sambata, 08.07.2017, 19:25Cătălin Oprişan, redactorul de la A1.ro, a prezentat la Neatza cu Răzvan şi Dani un clip din timpul unui meci de tenis.
Câte bordeie, atâtea obiceiuri, spune o vorbă din bătrâni! Obiceiurile culinare ale lumii sunt diverse și țin de cultură, specificul și produsele alimentare ale zonei
Miercuri, 01.03.2017, 13:47Următorul deliciu culinar vă va lăsa gura apă! Noi vă arătăm o reţetă de pui uşor picant care poate fi combinat cu diferite sosuri şi e gata în doar câteva minute.
Miercuri, 28.12.2016, 20:03A venit toamna, iar ploile și vremea rea nu ne ocolesc deloc. Tocmai de aceea mâncărurile calde sunt preferate de toată lumea în această perioadă. Pentru astăzi, a1.ro vă propune „supa cu frecăței”, o mâncare delicioasă cu care îți vei surprinde invitații!
Cei mai pricepuţi bucătari s-au întrecut să gătească delicatese din toate colţurile lumii la prima ediţie a Street Food Festival. Produsele au fost pe toate gusturile.
Duminica, 10.07.2016, 19:39Un festival a ghiftuit gurmanzii astăzi, în Bihor. Până departe, s-a răspândit prin aer mirosul deliciilor făcute numai din porc. Friptură pe grătar, cârnaţi dar şi jumări stropite cu pălincă de Bihor i-au încântat peste măsură pe...
Sambata, 10.01.2015, 19:43Pe masa de sărbătoare, carnea de struţ e o adevărată delicatesă. O spun cu mâna pe inimă cei care au gustat-o. Din păcate, nu e deloc ieftină. Un kilogram costă până la 30 de euro.
Duminica, 06.04.2014, 19:33Ideea aparţine unor francezi care se întâlnesc săptămânal pentru a găti cei mai creativi hamburgeri
Joi, 07.11.2013, 15:36Sa fii turist nu e cel mai usor lucru de pe lume! E placut, nimic de spus, dar - cateodata - te trezesti in fata unor situatii in care nu prea ai cum sa te descurci fara ajutor
Marti, 15.10.2013, 21:13Subtiri, uscati, iuti si extrem de gustosi! Asa sunt adevaratii carnatii de Plescoi, din care ieri s-au infruptat sute de oameni, in judetul Buzau. Si in Harghita a fost o degustare, de sarmale.
Duminica, 06.10.2013, 09:24E momentul sa ne luam revansa pentru tributul platit pe vremuri la portile sultanilor. Sa ne alegem macar acum cu ceva. Mai ales ca bucatele turcesti sunt foarte gustoase. Parcul Herastrau din Capitala s-a transformat in paradisul gurmanzilor.
Sambata, 18.05.2013, 19:30Romanii si maghiarii se inteleg de minune la masa. Mai nou legatura are propriul simbol, inventat de cativa bucatari priceputi. ''Kurtiteii'', o combinatie intre traditionalul kurtos si micii romanesti, menit sa-i satisfaca si pe cei mai pretentiosi...
Sambata, 16.03.2013, 09:14O omleta-gigant a fost preparata la Timisoara din o mie de oua, dupa o reteta pe care bucatarii banateni o respecta cu strictete de peste trei generatii. Gaigana, asa cum se numeste, merge bine cu rachia de prune si e nelipsita de la orice masa. Iar acum ar putea intra si in Cartea Recordurilor.
Sambata, 24.11.2012, 19:51Zeci de bucatari s-au intalnit la Sfantu Gheorghe pentru o adevarata simfonie a carnii, in cadrul "Festivalului Sarmalelor". Gurmanzii au venit cu sutele sa guste din traditionalele pachetele de carne cu varza, dar si caltabos sau mai putin cunoscutul...
Duminica, 11.11.2012, 08:37Paradisul gurmanzilor s-a deschis la castelul Lazarea, in cadrul Festivalului Vanatorilor din Harghita. Ajuns la a doua editie, evenimentul a adunat sute de vanatori din patru judete ale tarii. Unii dintre ei au gatit vanatul cu aceeasi pasiune cu care au stat la panda. Altii, au expus propriile trofee.
Duminica, 28.10.2012, 12:00Retete alese, gratare aromate si voie buna. Acestea au fost ingredientele primului eveniment cu circuit deschis, pentru cititorii GoodFood, bloggerii culinari si pofticiosii, flamanzi de socializare si voie buna. Cu totii au petrecut aseara, pana tarziu, intr-un local de la marginea Capitalei.
Joi, 16.08.2012, 17:57Zilele acestea ati putea lua avionul spre Londra pentru a petrece un sfarsit de saptamana dedicat placerilor culinare. Daca este nevoie de un pretext in plus, folositi-va de Ziua indragostitilor si bucurati-va de fiecare clipa a celor doua zile de vacanta.
Luni, 02.01.2012, 00:00Cand am primit invitatia de a merge in Toscana, nu mi-a venit sa cred ca era adevarat. Asa se intampla cu lucrurile la care visezi.
Luni, 05.12.2011, 00:00Visele gurmanzilor din Romania pot deveni realitate in atelierul de ciocolata. Este un loc in care fiecare isi poate crea propriul Mos Craciun, Mos Nicolae sau Om de Zapada. Trebuie doar sa va inarmati cu imaginatie si sa veniti la seminariile...
Joi, 17.11.2011, 19:36Bistrita s-a transformat pentru cateva zile in paradisul gurmanzilor. Cea de-a patra editie a festivalului Toamna Bucatelor si-a deschis portile, iar bistritenii sunt invitati sa guste dintr-o gama variata de bucate. Cei mai pofticiosi s-au intrecut in...
Sambata, 15.10.2011, 13:28Fasole cu ciolan, vitel la protap, iar la desert kurtos colac. Cu toate s-au delectat azi gurmanzii de la festivalul Carbunelui, din Harghita. Un festival recomandat pofticiosilor.
Luni, 05.09.2011, 00:00Fasole cu ciolan, vitel la protap, iar la desert kortos colac. Cu toate s-au delectat azi gurmanzii de la Festivalul Carbunelui, din Harghita. Un festival recomandat pofticiosilor.
Duminica, 04.09.2011, 19:36Gurmanzii cu gusturi extravagante si-au luat adio de la cel mai bun restaurant din lume. Faimosul "El Bulli", din Spania, si-a inchis portile, dupa ce a oferit clientilor o ultima cina. Proprietarul, unul dintre pionierii gastronomiei moleculare,...
Duminica, 31.07.2011, 19:38