- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ouăle roșii, pasca și mielul sunt nelipsite de pe masa de Paște. Cum cea mai importantă sărbătoare din creștinism este tot mai aproape, trebuie să ne pregătim din timp să îi surprindem pe cei dragi. Iată care este ingredientul secret pentru cea mai bună ciorbă de miel.
Ingrediente pentru ciorba de miel:
- 2 litri apă
- 1 litru borş
- 1 kg carne miel
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- verdeaţă
- cozi de ceapă verde
- sare
- piper
- 3 linguri orez
- 1 gălbenuş
- 4 linguri smântână
- 1 legatura leuştean
Cum se pregătește ciorba de miel:
1. Se fierb în apă cu sare căpăţâna şi bucăţile de miel. Înainte de a începe să fiarbă, se ia spuma. Acest proces e important, deoarece zeama poate rămâne tulbure.
2. Se curăţă zarzavaturile şi se adaugă în ciorbă, apoi se lasă să fiarbă împreună cu bucăţile de carne o oră. Important este că nu trebuie să clocotească pentru că se destramă carnea de miel.
3. Când şi carnea, şi zarzavaturile au fiert, se toarnă borşul fiert separat şi strecurat şi se adaugă 2-3 linguri de orez , câteva frunze de leuştean verde şi cozile de ceapă verde. Se lasă să fiarbă orezul şi se acoperă cu un capac, potrivit unica.ro.
4. Între timp, într-un castron, se freacă un gălbenuş cu 2-3 linguri de smântână. După ce s-a făcut ciorba, se opreşte focul şi se toarnă smântâna amestecânu-se cu atenţie să nu formeze cocoloaşe. Se serveşte ornată cu leuştean verde.
Citește și TRADIȚII inedite de Paște| Obiceiuri pe regiuni
Pentru ca ciorba de miel să aibă rezultatul desăvârșit, verdețurile sunt secretul. Leușteanul va da un gust special preparatului. Chiar și cei care nu pot mânca acest tip de carne, se vor îndrăgosti de el.
PAȘTE 2018. Cea mai gustoasă REȚETĂ de DROB. Nu trebuie să lipsească din meniul gospodinelor desăvârșite!... Cea mai bună rețetă din Postul Paștelui. Combinația fatală: gem și nucă...