Postul Paștelui este cea mai grea perioadă de abstinență, fiind și cea mai lungă. Pentru a ne ușura situația, putem apela la rețete ingenioase de post. Pizza cu blat de conopidă este una dintre acestea. Iată cum se pregătește.
O reţetă interesantă vine de la cunoscuta bloggeriţă Ella Woodward care propune un blat din conopidă şi un topping interesant pentru pizza. În filmuleţul de mai jos, ea explică prepararea acestei reţete pas cu pas!
Ingredientele necesare pentru această rețetă de post:
- o conopidă
- 1 ceaşcă cu făină de hrişcă sau orez
- 2 linguri de seminţe de chia înmuiate în 8 linguri de apă
- 1/2 cană cu piure de mere
- 1/4 cană cu apă foarte rece
- 1 lingură de tamari
- zeamă de lămâie
- oregano uscat, busuioc uscat, sare
Pentru topping ai nevoie de:
piure de tomate, roşii cherry, boabe de porumb, ciuperci, busuioc proaspăt, sare şi piper.
Citește și Tradiția IEPURAȘULUI de Paște. De unde provine și ce nu știai despre ea
Pizza este întotdeauna binevenită, chiar și în post, nu? Încercați această rețetă și Postul Mare va părea mai mic.
Paște 2018 | Lumină din lumină în România și în lume | Antena 1 și a1.ro
Paște 2018
Paștele catolic și Paștile ortodox sunt celebrate în 2018, la o săptămâna distanță.
Paste 2018. Paștele catolic va cădea duminică, 1 aprilie 2018
Paste 2018. Paștile ortodox va cădea duminică, 8 aprilie 2018
Paște 2017
Paștele catolic și Paștile ortodox sunt celebrate în 2017, la aceeași dată, duminică 16 aprilie.
Paste 2017. Paștele catolic a căzut dumincă, 16 aprilie 2017
Paste 2017. Paștele ortodox a căzut duminică, 16 aprilie 2017
Paște 2019
Paștele catolic și Paștile ortodox sunt celebrate în 2019, la o săptămână distanță.
Paste 2019. Paștele catolic va cădea dumincă, 21 aprilie 2019
Paste 2019. Paștele ortodox va cădea duminică, 28 aprilie 2019