- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Paste cu legume este o rețetă delicioasă ce se poate găti foarte rapid. Cele mai bune paste cu legume de post se fac în doar câteva minute, fiind o rețetă foarte simplu.
Fie că ne dorim o rețetă de post rapidă și delicioasă sau că pur și simplu vrem paste cu legume pentru un plus de nutrienți, aceasta este o variantă sănătoasă și sățioasă de prânz sau cină pentru întreaga familie.
Rețeta de paste cu legume este și mai sănătoasă dacă alegem paste integrale, acestea aducând ele însele un aport nutrițional semnificativ.
Ingrediente paste cu legume de post
- 100-150 de grame de paste de orice tip
- 2-3 dovlecei
- 150 de ml suc de roșii, sau 1/2 cutie de roșii cuburi
- 1-2 morcovi
- 3 fire de ceapă verde sau 1 ceapă micuță
- 2 fire de usturoi verde sau 2-3 căței de usturoi
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare și piper după gust
Dacă nu vrem musai să fie de post, putem adăuga la rețeta de paste cu legume un plus de sovoare cu puțin parmezan ras pe deasupra.
Mod de preparare paste cu legume de post
Punem apa la fiert cu un pic de sare. Când dă în clocot punem pastele și amestecăm. Le lăsăm potrivit timpului de fierbere indicat pe pachet. Putem gusta una să vedem dacă sunt făcute.
Citește și: Cum faci cele mai gustoase paste de post din lume! Nici că vei simți lipsa cărnii!
Legumele le tocăm, pe toate. Pentru a nu reține foarte multă apă, dovlecelul poate fi curățat de semințe și păstrat doar miezul tare.
Punem în tigaie uleiul cu 1-2 linguri de apă și înăbușim ceapa și usturoiul un minut-două. Apoi punem și restul legumelor, mai punem 1-2 linguri de apă și le lăsăm și pe ele la înăbușit. Sucul de roșii sau roșiile cuburi le lăsăm la final, când sunt aproape fierte celelalte legume. Aproximativ 10-12 minute sunt suficiente, sunt fierte, apoi adăugăm sosul de roșii, sare și piper după gust.
La final amestecăm legumele și pastele și asta este tot. Se poate presăra puțin parmezan, dacă dorim, sau numai câteva frunze de busuioc proaspăt sunt suficiente pentru un plus de savoare . Poftă bună!