Dacă ai poftă de o super porție de paste cu sos alb (carbonara), atunci trebuie neapărat să încerci și rețeta noastră, în care am reinventat rețeta originală și am obținut un gust delicios!
Citește și: Paste cu sos alb. Rețetă paste cu pui și sos Alfredo
Ingrediente pentru rețeta de paste cu sos alb pentru patru porții:
- un pachet de paste penne (sau oricare alte paste care îți plac)
- jumătate de pachet de unt
- un plic de parmezan (150-200 grame)
- un pahar de 450-500 grame smântână
- 350-400 grame bacon (sau orice mezel de tip mușchi file îți place)
- 4 gălbenușuri
- sare, piper, oregano
Mod de preparare pentru rețeta de paste cu sos alb
Se pun pastele le fiert. Tăiem mezelul fideluță și îl rumenim în tigaie cu cantitatea de unt. Adăugăm apoi smântâna și parmezanul. Amestecăm până la omogenizare. Închidem focul și amestecăm în compoziție gălbenușurile. Asezonăm cu sare, piper și oregano după gust. Se amestecă sosul cu pastele scurse de apă și se savurează!
Citește și: Paste cu legume. Cea mai simplă și delicioasă rețetă de paste de post
Poftă bună!
Ravioli de ciocolată cu creveți și roșii cherry... Plăcintă cu brânză, o rețetă reinterpretată cu mix de brânzeturi și struguri...