Paste cu sos alb. Rețetă paste cu pui și sos Alfredo

 

Paste cu sos alb. Rețetă paste cu pui și sos Alfredo. Îți propunem o rețetă simplă, rapidă și gustoasă de paste. Sosul alb(sosul Alfredo) este un sos extraordinar de gustos, cremos și în combinație cu paștele și cu puiul e și mai bun! Sunt recomandate pastele lungi și late fettucine sau tagliatelle sau linguine.

Paste cu sos alb - Ingrediente

300 gr piept de pui fără os

250 gr fettuccine

250 ml smântână pentru gătit 32%

50 gr unt 82% grăsime

100 gr parmezan ras

2 căței usturoi

câteva fire pătrunjel verde

sare, piper

Paste cu sos alb(sos Alfredo) - Mod de preparare

Tăiem pieptul de pui în două pe lung, îl condimentam cu sare de piper și îl rumenim la foc iute, astfel încât să devină rumen la exterior și moale și fraged la interior.

Piptul de pui se ține la calnd până când o să avem nevoie de el.

Punem pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Cât fierb paștele noi vom pregăti sosul. Într-o tigaie topim untul și adăugăm cățeii de usturoi striviți cu podul palmei. După ce își eliberează aromă îi vom îndepărta.

Adăugăm smântână pentru gătit și amestecăm imediat că să omogenizăm. Din acest moment trebuie să fim foarte atenți, focul să fie la minim și amestecăm continuu fiindcă se poate tăia foarte ușor sosul.  Atenție, nu confundați smântână pentru gătit cu smântână fermentată, pentru consum. Smântână pentru gătit este ambalată în cutii de carton și va recomand să o folosiți pe cea cu 32% grăsime.
 După ce sosul este aproape de punctul de fierbere adăugăm parmezanul ras și amestecăm până la omogenizare.

Sosul îl lăsăm la odihnit, iar între timp tăiem puiul în bucăți mici. Puiul tăiat îl adăugăm peste sos și amestecăm. 

Sosul ăbținut se adaugă peste paștele fierte și scurse.

Poftă bună!

Sursa:caietulcuretete.com



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI