Cei care trec pragul restaurantul Sauvage sunt serviți doar cu mâncăruri făcute din ingrediente care erau disponibile pentru vânătorii-culegători din epoca paleolitică, cunoscută și ca epoca de piatră. În restaurant veți găsi numai fructe și legume organice, neprelucrate, carne, pește, ouă, nuci, semințe și ierburi.
Meniul include mai multe tipuri de salate cu măsline și semințe de pin, carne de căprioară, somon afumat și alte feluri de preparate din carne sau pește. Totuși, deși vorbim de mâncare din epoca de piatră, restaurantul utilizează echipamente moderne de preparare a mâncării
„Bineînțeles că nu gătim peștele la foc deschis, însă încercăm să le oferim clienților noștri o experiență cât putem de apropiată de acele vremuri, dar să ne folosim totodată de tehnologia modernă. Asta atât pentru rapiditatea servirii cât și pentru un gust cât mai bun al mâncării. Mulți oameni cred că dieta paleolitică nu va avea viitor, însă este un fenomen la nivel mondial și cu ajutorul mediului online se extinde tot mai mult. În prezent, această tendință este probabil cel mai mult consolidată în Statele Unite, unde oamenii datorită mâncării de tipul Junk Food de care au avut parte atât timp, caută acum alternative mult mai sănătoase”, susține Leite-Poço, co-proprietarul Sauvage.
„Cu siguranță vom mai reveni, este un loc aparte, neobișnuit în Berlin. Ne poartă puțin în timp. Să te gândești fie și pentru doar două ore la strămoșii noștri și la modul în care trăiau ei este cu adevărat excepțional. Te face să uiți de problemele vieții tale cotidiene”, a declarat Hank N., unul dintre clienți, pentru cotidianul spiegel.de