Rețeta de fasole roșie preparată în stil mexican, este o rețetă ce merită preparată atunci când facem curățenie în cămară și vrem să mai scăpăm de câteva conserve achiziționate, dar și pentru că fasolea roșie este o legumă foarte sănătosă şi bogată în substanţe nutritive. Chiar dacă este conservată, fasolea roşie este recomandată spre consum datorită conţinutului ridicat de fibre şi antioxidanţi.
Și pentru că în cămară am găsit pe lângă conserva de fasole roșie și o conservă de porumb dulce, inspirația ne-a dus la bucătăria mexicană, unde se combină perfect aceste două ingrediente.
Ingrediente pentru Rețetă de fasole roșie preparată în stil mexican:
- 500 gr cotlet de porc afumat, sau ceafă de porc afumată
- 500 gr fasole roșie din conservă
- 150 gr porumb dulce, conservat
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei gras, roșu
- 400-500 gr roșii cherry
- 1-2 linguri pastă de tomate
- 1 ardei iute, roșu
- sare și piper
- 2-3 linguri de ulei
Mod de preparare pentru rețeta de fasole roșie preparată în stil mexican
Începem prin a porționa carnea de porc afumată în cubulețe mici și o tragem la tigaie în puțin ulei încins, amestecând-o pentru o rumenire uniformă. Având în vedere că este o carne afumată, timpul de gătire va fi mai scurt, pentru că a mai trecut anterior printr-un proces termic, de frăgezire, chiar.
Citește și: Rețetă de post. Salată de fasole roșie cu murături și cuscus
Curățăm și tocăm ceapa solzișori și o adăugăm peste carne, împreună cu un cățel de usturoi curățat și tocat rondele.Amestecăm bine ceapa printre carne, iar când începe să-și schimbe culoarea, adăugăm ardeiul gras tocat în cuburi mici și ardeiul iute, tocat și acestea în cuburi mici.
Urmează, după câteva minute, pasta de tomate și roșiile cherry tocate mai mărunt, iar peste alte câteva minute, adăugăm boabele de fasole și cele de porumb, împreună cu câte puțin din lichidul aferent. Nu avem nevoie de mult lichid la acest preparat, deoarece este o mâncare scăzută.
Lăsăm ingredientele să se gătească la foc lent până se întrepătrund bine gusturile, iar sosul de roșii scade consistent.
Citește și: Rețetă de Tartă aperitiv cu fasole și linte - Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani
Condimentăm mâncarea mexicană cu sare și piper, după gust, iar spre final de fierbere, mai adăugăm și un cățel de usturoi tăiat rondele, sau chiar răzuit, pentru un plus de gust picant.
Mâncarea de fasole roșie preparată în stil mexican poate fi servită cu felii de pâine prăjite, tartinate cu usturoi și, o cremă de brânză delicioasă, amestecată cu boia de ardei și chimen măcinat, dar merge servită și cu o garnitură simplă de orez, pentru a-i mai tăia din gustul picant.
Pentru zilele în care îți lipsește inspirația, sau nu ai foarte mult timp la dispoziție pentru pregătirea mesei, îți recomandăm o rețetă de fajitas de pui. Însă, înainte de a te apuca să pregătești acest preparat, asigură-te că găsești în magazine foi de tortilla pentru servit.
Spor și poftă bună!
Pudra de roșcove sau carob, proprietăți și beneficii pentru sănătatea organismului... Ce facem cu mâncarea râmasă după Sărbători. Iată ce ne recomandă bucătarii...