Cu puține ingrediente și într-un timp relativ scurt, ne putem asiguar una dintre mesele unei zile de post cu această gustoasă și sățioasă Salată de fasole roșie cu murături și cuscus.
Iată ce ne trebuie pentru rețeta Salată de fasole roșie cu murături și cuscus:
- 100 g cuscus
- 150 ml apă
- sare
- 400 g fasole roșie
- 3-4 castraveciori murați
- 4-5 felii de gogoșari murați
- câteva rondele de morcovi murați
- 1 linguriță de ierburi aromate, uscate
Cu preparăm rețeta Salată de fasole roșie cu murături și cuscus.
Punem cuscusul într-un vas mai adânc. Punem apa la fiert și o lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote, apoi stingem focul și adăugăm ierburile aromate și puțină sare. Turnăm apa cu ierburi peste cușcușul din vas. Amestecăm bine cușcușul, așa încât tot să fie umezit de apă și îl lăsăm să se hidrateze, acoperind vasul cu un capac. Mai amestecăm din când în când în vas, să se hidrateze cușcușul uniform.
Scurgem boabele de fasole roșie de lichidul în care au stat și le trecem prin jet de apă rece. Scurgem castraveciorii murați și morcovii și îi feliem subțire, iar gogoșarii îi tăiem în fâșii mici. Amestecăm boabele de fasole cu murăturile apoi adăugăm și cuscusul hidratat și răcit.
Putem să adăugăm și puțină verdeață: pătrunjel, mărar, frunze de busuioc, pentru un plus de prospețime, însă avem printre legumele uscate și puțină verdeață uscată.
Putem servi salata simplă, pentru că este sățioasă și poate ține loc de orice masă.
O putem lua chiar și la pachet, constituind masa de la serviciu.
Rețetă de post. Plăcinte cu varză acră, sau vărzări ardelenești... Cremă de zahăr ars, rețetă rapidă. 3 secrete ale celui mai gustos desert al copilăriei...