Antena Căutare

Rețetă de Orez cu lapte cremos și delicios, cu sos din fructe de pădure și nuci caramelizate

Chef Munti, bucătarul de la Star Matinal, a pregătit un preparat care conţine lapte, orez, dar și alte dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Orez cu lapte cu sos de fructe de pădure".

Rețetă de  Orez cu lapte cremos și delicios, cu sos din fructe de pădure și nuci caramelizate Galerie
Orez cu lapte cremos și delicios

Un desert tradițional, dar reinventat, demn de a-l servi într-o zi de sărbătoare.

Orezul cu lapte va ieși cremos, iar în combinație cu un sos din fructe de pădure va fi de-a dreptul delicios.

Rețetă de  Orez cu lapte cremos și delicios, cu sos din fructe de pădure și nuci caramelizate

Orez cu lapte cremos și delicios

Ce ne trebuie pentru Rețeta de Orez cu lapte cremos și delicios, cu sos din fructe de pădure și nuci caramelizate:


  • 500 gr orez
  • 150 gr zahăr
  • 2 l lapte
  • 1 l smântână lichidă
  • 2 batoane de scorțișoară
  • 2 sticluțe esență de vanilie
  • 2 lime
  • 2 lămâi
  • coajă de lămâie, portocale și lime
  • sare
  • zahăr vanilinat
  • Pentru sos:
  • 1 kg fructe de pădure
  • 200 gr zahăr
  • anason stelat
  • Pentru kranz de nuci:
  • 200 gr miez de nucă
  • 150 gr zahăr

Cum se prepară Rețetă de Orez cu lapte cremos și delicios, cu sos din fructe de pădure și nuci caramelizate.

Punem orezul la fiert în apă cât să fie ușor acoperit. Punem și laptele la fiert , iar când orezul absoarbe toată apa, adăugăm treptat laptele și îl lăsăm să fiarbă până se hidratează și absoarbe laptele. Adăugăm puțină sare și zahărul, batoanele de scorțișoară și coaja rasă de citrice, smântâna lichidă încălzită și mai lăsăm orezul să fiarbă puțin, apoi îl dăm la cuptor și îl lăsăm să se caramelizeze ușor.

Între timp, pregătim pe foc un sos din fructele de pădure cu zahăr și anason stelat, pe care îl blendăm și îl trecem prin sită.

Caramelizăm 200 gr de zahăr, iar nucile le tragem ușor la tigaie, apoi le amestecăm cu zahărul caramelizat. Le întindem pe o hârtie de copt și le lăsăm să se răcească.

Servim orezul cu lapte glazurat cu sos din fructe de pădure și decorat cu kranz de nuci.

Ghidul Michelin îşi va prezenta luni redutabilul verdict în ediţia franceză 2020... Rețetă de aperitiv simplu și gustos. Pastă de ciuperci cu brânzeturi și ouă fierte - Rețeta lui Vlăduț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x