Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani,ne propune ca de sfârșit de săptămână să ne delectăm cu un desert cu specific german, o delicioasă Tartă de orez cu lapte.
Iată ingredientele pentru rețeta Tartă de orez cu lapte:
- 400 gr aluat fraged pentru tartă
- 250 g orez
- 300 ml apă
- 500 ml lapte
- 100 gr zahăr
- 1/4 linguriță sare
- vanilie
- 8-10 mere mai micuțe
- dulceață sau gem de caise
- scorțișoară
Rețeta Tartă de orez cu lapte - Mod de preparare
Găsiți AICI o rețeta detaliată de preparare a aluatului fraged pentru tarte!
După ce aluatul s-a odihnit cel puțin 30 de minute la frigider, tapetăm cu el interiorul unei forme de tartă de aproximativ 25 cm diametru. Întindem aluatul în grosime de 4-5 mm în tava tapetată apoi adăugăm peste aluat hârtie de copt și îl umplem cu boabe de fasole. Acestea vor ține aluatul fixat pe pereții formei de copt și îl vor ajuta să rămână uniform.
Coacem aluatul de tartă pentru 30-35 de minute la 190 de grade.
Între timp, pregătim orez cu lapte după rețeta clasică.
Pregătim merele. Scoatem cotoarele cu ajutorul dispozitivului special și dăm merele la cuptor pentru 20-30 de minute, sau până se pătrund ușor.
Cum asamblăm delicioasa tartă de orez cu lapte!
Peste aluatul de tartă copt și răcit, după ce îndepărtăm hârtia de copt cu boabele de fasole, presărăm din belșug scorțișoară, apoi întindem orezul cu lapte lăsând loc deasupra să încapă și merele coapte. Așezăm merele coapte, umplute cu dulceață, sau gem de caise sau le feliem, le așezăm frumos deasupra orezului și le glazurăm cu dulceață.
Va fi o nebunie această tartă de orez cu lapte, ce va cuceri orice gurmand!
În căutarea vinului bun. Cu ce preparate îl putem consuma... Cum se mai pot pregăti gogoșarii altfel decât sub formă de murături. Gogoșari la cuptor, suculenți și delicioși....