Foarte gustoase și foarte aromate vor fi aceste sarmale în foi de varză murată, cu ciupoerci și soia, pregătite la cuptor, în dovleac!
Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru rețeta Sarmale cu ciuperci și soia, preparate în dovleac:
- Pentru sarmale:
- 100 gr ciuperci
- 1 morcov
- 2 cepe
- 30 gr soia
- 100 gr orez
- 1 ardei gras
- puțin ulei
- sare și piper
- 1 legătură de leuștean
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 1 varza murată, medie
- 1 dovleac mare
- 1-2 roșii
- 1-2 linguri bulion
- 1 ardei iute
- câteva frunze de leuștean
- 1 ceașcă de borș
- sare mare și apă pentru sigilat dovleacul
Rețeta Sarmale cu ciuperci și soia, preparate în dovleac - Mod de preparare
Ceapa, împreună cu morcovul și ardeiul, tocate mărunt, se călesc în puțin ulei până se pătrund. Se adaugă sare și piper, apoi bucățile de soia hidratate și orezul clătit în apă rece. Se amestecă puțin pe foc să se înmoaie puțin orezul, apoi se lasă la răcit. După răcire se adaugă verdețurile tocate.
Foile de varză se pregătesc, înlăturând nervurile mai groase și ținându-le în apă rece, dacă varza este prea acră. Apoi se scurg bine, se umplu cu amestecul răcit și se rulează în modul clasic.
Se decupează capacul superior de la dovleac, iar din interiorul dovleacului se scot semințele. Se adaugă în interiorul dovleacului bulionul amestecat cu borșul, apoi se așază sarmalele în horă. la mijloc se pun 1-2 roșii, un ardei iute și frunze de leuștean.
Din sare mare, grunjoasă și puțină apă se face o pastă cu care se sigilează capacul dovlecului.
Dovleacul umplut cu sarmnale de post se dă la cuptor pentru aproximativ 1 oră, la temperatură medie.
- Tot din categoria rețetelor de post vedeți și Rețeta Chiftele de năut cu multe legume și suc de rodie!