Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, ne propune o delicioasă rețetă de post: Sarmale cu ciuperci și soia, preparate în dovleac.
Rețetă de post. Sarmale cu ciuperci și soia, preparate în dovleac
Foarte gustoase și foarte aromate vor fi aceste sarmale în foi de varză murată, cu ciupoerci și soia, pregătite la cuptor, în dovleac!
Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru rețeta Sarmale cu ciuperci și soia, preparate în dovleac:
Rețeta Sarmale cu ciuperci și soia, preparate în dovleac - Mod de preparare
Ceapa, împreună cu morcovul și ardeiul, tocate mărunt, se călesc în puțin ulei până se pătrund. Se adaugă sare și piper, apoi bucățile de soia hidratate și orezul clătit în apă rece. Se amestecă puțin pe foc să se înmoaie puțin orezul, apoi se lasă la răcit. După răcire se adaugă verdețurile tocate.
Foile de varză se pregătesc, înlăturând nervurile mai groase și ținându-le în apă rece, dacă varza este prea acră. Apoi se scurg bine, se umplu cu amestecul răcit și se rulează în modul clasic.
Se decupează capacul superior de la dovleac, iar din interiorul dovleacului se scot semințele. Se adaugă în interiorul dovleacului bulionul amestecat cu borșul, apoi se așază sarmalele în horă. la mijloc se pun 1-2 roșii, un ardei iute și frunze de leuștean.
Din sare mare, grunjoasă și puțină apă se face o pastă cu care se sigilează capacul dovlecului.
Sarmale cu ciuperci și soia, preparate în dovleac
Dovleacul umplut cu sarmnale de post se dă la cuptor pentru aproximativ 1 oră, la temperatură medie.