Cele mai importante alimente din alimentația noastră sunt cele consumate pe vremuri de strămoșii noștri și despre care în prezent s-a tot vehiculat ideea, greșită bineînțeles, că nu sunt benefice organismului. Este vorna de carnea și grăsimile animale, de ouă, lactate și brânzeturile naturale.
Este greșită concepția de a nu folosi untura, de exemplu la diverse preparate, sau untul natural! Acestea sunt mult mai sănătoase față de grăsimile vegetale mult procesate.
Ceea ce duce la îmbolnăvirea organismului sunt de fapt carbohidrații, care se găsesc în anumite cereale, făina albă,etc. Aceștia consumați în exces duc la obezitate, la boli cardiovasculare și diabet zaharat.
Ceea ce s-a spus până acum despre acizii grași saturați din grăsimile animale, cum că duc la boli cardiovasculare s-a dovedit ulterior că este eronat.
Dimpotrivă, acestea sunt alimente sănătoase și tot consumul de alimente cu zaharuri stă la baza bolilor, mai ales cele cardiovasculare.
Tot greșită este și concepția de a consuma sucuri naturale de fructe, în detrimentul consumului de fructe în starea lor naturală.
Freshul de fructe, de exemplu, este foarte sărac în fibrele necesare organismului ci foarte bogat în zaharuri. Prin extragerea sucului din fructe se elimină partea cărnoasă, adică fibrele și va rămâne doar lichid cu foarte mult zahăr. fructele sunt recomandate a fi consumate ca atare și neprocesate, pentru un aport de cănătate în organism.
În sezonul rece este recomandat consumul cât mai mare de legume și ceva mai mic de fructe. Legumele conțin mai puține zaharuri și mai multe substanțe necesare sistemului imunitar sănătos.
Este important, mai ales în sezonul rece să se consume grăsimea animală, ci nu uleiurile vegetale, care de fapt sunt mai puțin rezistente la prăjire și se transformă în substanțe mai puțin sănătoase organismului!
Pe lângă carnea de porc,carnea de pasăre, cea de vită și de pește ne asigură proteine de o calitate deosebită.
Anticorpii noștri sunt compuși din aminoacizi esențiali care se găsesc în carne. De aceea este recomandat ca atunci când suntem în stare de convalescență, sau răciți, să consumăm o supă de găină cu multe legume, pentru că aceasta este bogată în aminoacizi și ne va întări capacitatea de regenerare a anticorpilor necesari sistemului imunitar.
Gault et Millau - Arnaud Donckele, desemnat bucătarul-şef al anului... Ce mai pregătim pentru un prânz simplu și gustos: Legume și ouă coapte, cu sos de ardei copți...