Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Rețetă de post: Supă cremă de linte servită cu grisine și creveți

Pentru una dintre mesele principale ale zilei merge de minune această rețetă de post: Supă cremă de linte servită cu grisine și creveți.

Supă cremă de linte servită cu grisine și creveți

Pentru că lintea este considerată un aliment foarte hrănitor și plin de proprietăți benefice organismului, această rețetă de post: Supă cremă de linte servită cu grisine și creveți, poate fi alegerea perfectă pentru meniul unei zile de post.

Probabil mulți nu știu că fructele de mare sunt considerate alimente de post.

Permisiunea de consuma fructe de mare în perioada postului a venit de la călugării greci ortodocși de la Muntele Athos. Aceștia au considerat fructele de mare hrană de bază, proaspătă și permisă în timpul postului. Așadar, creveții, scoicile, calamarii, langustele, caracatițele, sepiile și alte nevertebrate marine, care nu au sânge în organism pot fi consumate în perioadele de post pentru că nu se încadrează în categoria vietăților cu sânge cald, acestea fiind cele interzise consumului.

Ingrediente pentru Rețeta de post: Supă cremă de linte servită cu grisine și creveți


  • 1 kg linte roșie
  • 1-2 cepe potrivite
  • 3-4 morcovi
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • capere
  • curry
  • supă de legume
  • ulei de măsline
  • sare
  • lămâie
  • frunze de mentă
  • creveți
  • 2-3 căței de usturoi

Mod de preparare pentru rețetă de post: Supă cremă de linte servită cu grisine și creveți

Ceapa, morcovii și păstârnacul, curățate și tocate cuburi și se călesc în ulei de măsline. Se adaugă curry, după gust.

Când legumele sunt bine pătrunse, se adaugă lintea și se completează cu supă de legume, sau cu apă, în lipsa acesteia. Se lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute, apoi, cu ajutorul unui blender, se transformă în supă-cremă.

Citește și: Rețeta de post Supă cremă de linte cu dovleac și două tipuri de pește afumat

Se asezonează supa cremă de linte cu zeamă de lămâie și frunze de mentă.

Caperele se călesc în puțin ulei de măsline. Se adaugă în supa cremă de linte, la final.

Creveții se trag la tigaie în ulei de măsline cu usturoi. Ca și caperele, se adaugă la final, în supa cremă de linte, sau se servesc pe grisine crocante, ce au fost rumenite ușor la cuptor.

Este și gustoasă, dar și hrănitoare și sățioasă această rețetă de post: Supă cremă de linte servită cu grisine și creveți!

Recomandari