Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Rețetă de post. Supă cremă de linte cu dovleac și două tipuri de pește afumat

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune o rețetă de post, pentru zilele cu dezlegare la pește: Supă cremă de linte cu dovleac și două tipuri de pește afumat.

Supă cremă de linte cu dovleac și două tipuri de pește afumat

Plină de culoare și savoare, dar și foarte hrănitoare, supa cremă de linte cu dovleac este alegerea perfectă pentru o masă de post. Se poate opta a se servi fără pește și atunci merge în orice zi din post.

Ce ne trebuie pentru Rețeta Supă cremă de linte cu dovleac și două tipuri de pește afumat:


  • 250 g linte
  • 250 dovleac
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 lingură ulei
  • lămâie
  • mentă
  • sare și piper
  • somon afumat
  • halibut afumat

Mod de preparare pentru Rețeta Supă cremă de linte cu dovleac și două tipuri de pește afumat

Se curăță dovleacul și se taie în cuburi, se curăță legumele și se taie grosier. Se călesc în puțin ulei, ceapa și morcovul, apoi se lasă la fiert în multă apă, împreună cu dovleacul. Când încep să se pătrundă, se adaugă și lintea bine clătită cu apă rece. Se va ține cont că lintea se hidratează rapid, mărindu-și volumul de trei ori, deci în funcție de acest aspect se va adăuga apă. Se adaugă sare, eventual piper.

Legumele fierte se scurg și se trec prin blender împreună cu frunze de mentă, pentru un plus de aromă. Se asezonează și cu zeamă de lămâie și se diluează cu supa în care au fiert, până se ajunge la consistența dorită.

Supa cremă de linte cu dovleac se poate servi simplă, sau se pot adăuga cele două tipuri de pește.

Poftă bună!

Recomandari