Antena Căutare

Rețetă de prăjitură grecească portokalopita, un deliciu făcut cu ingrediente simple și ieftine. Cum se pregătește totul

Descoperă cum se face cea mai simplă și rapidă rețetă de prăjitură grecească portokalopita.

Galerie
Descoperă cum se face cea mai bună rețetă de portokalopita. Mod de preparate și sfaturi utile | sursa foto: Profimedia

Portokalopita este o prăjitură grecească extrem de îndrăjită. Are o textură moale și un gust dulce, parfumat și aromat. Ai nevoie de câteva ingrediente ce nu costă mult și pe care în mod sigur le ai în prin casă.

Descoperă cât de simplu și rapid poți pregăti acasă la tine cea mai bună rețetă de prăjitură grecească portokalopita. O poți servi ca desert alături de o ceașcă de cafea sau o poți pregăti la ocazii speciale, ca să îi surprinzi pe cei dragi.

Rețetă de prăjitură grecească portokalopita - Ingrediente

  • 540 gr aluat de foietaj
  • 3 ouă
  • 125 grame zahăr tos
  • 200 gr smântână grasă (sau iaurt grecesc)
  • Coaja de la 3 portocale
  • Sucul de la 2 portocale
  • O jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de cop
  • 125 grame unt (de preferat, nesărat)
  • Pentru sirop ai nevoie de:
  • Sucul de la 4 portocale
  • Sucul de la o lămâie
  • 150 grame zahăr tos
Articolul continuă după reclamă

Rețetă de prăjitură grecească portokalopita - Mod de preparare

Pe tava aleasă în care ai pus hârtie de copt (sau tava unsă cu grăsime și tapetată cu făină) pune foietajul și fie îl lași să se usuce preț de câteva ore, fie bagi totul la cuptor până ce foietajul se usucă, dar nu prinde culoare arămie. Bate ouăle într-un bol cu zahărul tos, smântâna (sau iartul grecesc, zeama de portocale și coaja, adaugă și praful de copt și bicarbonatul și unul topit și omogenizează totul.

Citește și: Roata rețetelor. Ce poți găti folosind fresh de portocale. Rețetă de prăjitură savuroasă și rapidă. Este gata în doar 40 de minute

Adaugă amestecul peste foietaj și coace totul timp de 45 de minute, până ce la suprafață totul devine auriu și prăjitura este solidă, nu lichidă. Scoate tava din cuptor și lasă totul să se „odihnească”. Pregătește siroopul amestecând sucul de portocale cu cel de lămâie și cu zahărul și ai grijă să amesteci cât mai bine, până ce zahărul s-a topit și totul e omogenizat cum trebuoe.

Citește și: Roata rețetelor. Ce poți găti folosind caise confiate. Rețetă de prăjitură simplă, rapidă și ieftină, chiar la tine acasă

Poți pune totul într-o tigaie pe aragaz, căci căldura va grăbi procesul de topire. Când prăjitura s-a răcit toarnă uniform siropul obținut. Bagă totul la frigider peste noapte și servește a doua zi.

Poți decora apoi cu felii subțiri de portocală, o cupă de înghețată de vanilie sau frunze de mentă proaspătă.

Sursa: theguardian.com

(P) Rețete pentru o cină rapidă... Rețetă de prăjitură cu kiwi. Cum se prepară desertul răcoritor și exotic...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia Miercuri, 01.01.2025, 00:30
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x