Fresh-ul de portocale este un ingredient pe care foarte puține gospodine îl folosesc în bucătărie. Acesta are un gust deosebit, devenind greu de combinat cu alte elemente dintr-o rețetă, mai ales atunci când vine vorba despre un desert.
În rândurile de mai jos, a1.ro vă prezintă o rețetă gustoasă și rapidă cu suc de portocale. Este o prăjitură care poate fi făcută în doar 40 de minute.
Fie că pregătiți desertul pentru o ocazie specială sau pentru o după-amiază de weekend în familie, portocalele o vor face cu totul specială, oferind savoare și aromă. Cei prezenți la masă vor fi impresionați de preparatul delicios.
Această rețetă nu necesită mult timp de pregătire și nici ingrediente complicate, iar rezultatul final a fi de-a dreptul spectaculos. Iată cum poți obține o prăjitură fină, cu o textură pufoasă și o aromă de portocală intensă.
Rețetă de prăjitură de casă cu suc de portocale
Acest preparat o să devină preferatul invitaților. De altfel, desertul poate fi consumat alături de ceai sau cafea.
Ingrediente prăjitură de casă cu suc de portocale
Pentru această rețetă deosebită de prăjitură de casă cu suc de portocale este nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente blat
• 150 g Zahăr
• 8 g Zahăr vanilat
• 80 ml Ulei sau unt topit
• 90 ml Suc de portocale
• 200 g Făină
• 15 g Praf de copt
• 3 Ouă
Ingrediente cremă de vanilie
• 2 linguri Zahăr
• 2 linguri Amidon de porumb
• 250 ml Lapte
• 1 linguriță Extract de vanilie
Mod de preparare prăjitură de casă cu suc de portocale
Pentru început aveți nevoie de un bol încăpător în care să bateți gălbenușurile și albușurile cu un praf de sare și zahăr. Se adaugă untul topit sau uleiul, sucul de portocale și zahărul vanilat, iar apoi se amestecă bine.
Apoi, într-un alt vas se amestecă făina și praful de copt. Conținutul se cerne peste amestecul umed, urmând ca elementele să fie amestecate până se obține un aluat omogen.
Compoziția se pune într-o tavă de copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30-35 de minute. Blatul se poate testa cu o scobitoare pentru a fi scos la timp din cuptor.
După ce este gata, prăjitura trebuie lăsată la răcit, iar mai apoi tăiată în două bucăți egale.
Pentru crema de vanilie este nevoie de o cratiță în care se vor amesteca zahărul, amidonul de porumb și laptele. Se pune la foc mic și se amestecă constant până se îngroașă crema. Peste compoziție se mai adaugă esența de vanilie pentru o aromă intensă.
La final, crema se toarnă peste primul strat de blat într-un mod uniform, urmând să fie pus al doilea strat de blat. Pe acesta se mai pune și zahăr pudră sau alte elemente de decor, în funcție de preferințele fiecăruia.
„Roata rețetelor” este o serie de articole susținută de Vlad Casino. Dacă și ție îți place să folosești ingrediente inedite în bucătărie, intră aici și propune-ne o rețetă cu ingredientul ales de roată.