Ingrediente pentru reteta Empanadas cu carne:
Pentru blat:
- 150 g faina, un galbenus
- 50 g drojdie
- doua linguri de lapte
- 100 g unt, un praf de zahar
Pentru umplutura:
- 200 g carne tocata
- un ou
- un galbenus
- o ceapa tocata marunt
- un catel de usturoi strivit
- o lingura de ulei
- un ardei tocat cubulete
- o legatura de patrunjel
- 1/2 ceasca de masline verzi taiate marunt
- un praf de oregano, sare, piper dupa gust
Mod de preparare pentru reteta Empanadas cu carne:
1. Se dizolva drojdia in lapte, se adauga galbenusul, untul si zaharul, faina si se framanta bine compozitia pana se obtine un aluat subtire. Se lasa sa se odihneasca la frigider o noapte intreaga. Se incinge uleiul si se prajesc pe rand ceapa, ardeiul, usturoiul si carnea tocata.
2. Se ia de pe foc si se adauga un ou, un galbenus, maslinele si patrunjelul, oregano, sare si piper. Aluatul se imparte in doua placinte, iar pe fiecare placinta se pune o portie de umplutura, se impaturesc in jumatate si se lipesc bine marginile.
3. Se coace in cuptor, circa 20 de minute, la 200°C (pot fi prajite si in tigaie). Inainte de a fi coapte se vor unge pateurile cu galbenus. Pot fi servite calde sau reci, cu un sos picant de rosii. In loc de carne, pateurile mai pot fi umplute cu cascaval si sunca, cu porumb si ceapa, sau spanac si costita.
Pofta buna!
Foto: www.mycolombianrecipes.com
Reteta zilei: Pui la cuptor cu branza si rosii coapte...