- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Un desert ușor de realizat și foarte gustos. Iată cum poți prepara jeleul de căpsuni. Rețete dulciuri.
O varinat pentru a conserva căpsunile este să facem din acestea jeleu. Jeleul de căpșuni poate intregi gustul și aspectul unui desert. Rețetă jeleu de căpșuni făcut în casă.
Rețetă jeleu de căpsuni - ingrediente
- 250 g căpșuni
- 70 g zahăr
- 5 g gelatină pudră
- 1-2 linguri apa
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 200 ml apă caldă
Rețetă jeleu de căpsuni - mod de preparare
Căpsunile se curăță și se taie în două, apoi se lasă 30 de minute într-un vas încăpător alături de zahăr. După ce au lăsat zeamă, se adaugă lămâia și apa caldă. Amestecul se pune pe foc.
Gelatină se topește cu o lingură de apa, apoi se ține 20 secunde la microunde și se pune în vasul cu căpșuni, atunci când amestecul a început să fiarbă.
Amestecul se ia de pe foc și se pune într-un vas cu apă rece. Când s-a răcit se pune în forme și se lasă la frigider peste noapte.
Sau se pune în borcane și se sterilizează, pentru a se păstra o perioadă îndelungată. Se servește rece.
Citește și:
Chec cu vișine rapid. Rețeta savuroasă a cunoscutei Sanda Marin