Rețetă jeleu de căpsuni. Cel mai gustos jeleu de casă

 

Un desert ușor de realizat și foarte gustos. Iată cum poți prepara jeleul de căpsuni. Rețete dulciuri.

O varinat pentru a conserva căpsunile este să facem din acestea jeleu. Jeleul de căpșuni poate intregi gustul și aspectul unui desert. Rețetă jeleu de căpșuni făcut în casă.

Rețetă jeleu de căpsuni - ingrediente

  •  250 g căpșuni
  •  70 g zahăr
  •  5 g gelatină pudră
  •  1-2 linguri apa 
  •  1 lingură zeamă de lămâie
  •  200 ml apă caldă

Rețetă jeleu de căpsuni - mod de preparare

Căpsunile se curăță și se taie în două, apoi se lasă 30 de minute într-un vas încăpător alături de zahăr. După ce au lăsat zeamă, se adaugă lămâia și apa caldă. Amestecul se pune pe foc.

 Gelatină se topește cu o lingură de apa, apoi se ține 20 secunde la microunde și se pune în vasul cu căpșuni, atunci când amestecul a început să fiarbă.  

Amestecul se ia de pe foc și se pune într-un vas cu apă rece. Când s-a răcit se pune în forme și se lasă la frigider peste noapte.

 Sau se pune în borcane și se sterilizează, pentru a se păstra o perioadă îndelungată. Se servește rece. 

Citește și: 

Chec cu vișine rapid. Rețeta savuroasă a cunoscutei Sanda Marin



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
10 ANI FĂRĂ MICHAEL JACKSON

vezi mai multe