Antena Căutare

Chec cu vișine rapid. Rețeta savuroasă a cunoscutei Sanda Marin

Iată o rețetă de chec cu vișine, pe care o poți realiza rapid. Urmează pas cu pas, rețeta de chec a cunoscutei Sanda Marin, vei reuși să prepari ușor, un chec delicios

Iată o rețetă de chec cu vișine, pe care o poți realiza rapid. Urmează pas cu pas, rețeta de chec a cunoscutei Sanda Marin, vei reuși să prepari ușor, un chec delicios

Când ai poftă de ceva dulce, înainte să dai fuga la supermarket să îți cumperi, gândește-te cum ai putea sa faci tu un desert potrivit pentru întreaga familie cu ingredientele pe care le ai deja. Alege să prepari un desert sănătos pe care să îl poată mânca și micuții tăi, folosind ingrediente de calitate.

Checul cu vișine nu doar că un desert rapid, dar e unul extrem de delicios, câștigând inimile tuturor celor care îl gustă. Acest chec cu vişine este un deliciu dulce-acrişor, iar reţeta reputatei Sanda Marin este verificată de atâtea şi atâtea gospodine care păstrează cartea de reţete la loc de cinste.

Chec cu vișine - Ingrediente

-5 ouă-

150 g zahăr

-1/2 linguriţă bicarbonat

-100 g pesmet

- 1/2 kg vişine

-unt pentru uns forma.

Chec cu vișine rapid. Rețeta savuroasă a cunoscutei Sanda Marin

Chec cu vișine - Mod de preparare

Vestita bucătăreasă Sanda Marin împarte cu noi cea mai gustoasă rețetă de chec cu vișine în cartea sa de bucate. Prepararea acestei rețete e foarte rapidă. Începem prin a spăla și scoate sâmburii de la ½ kg vișine. Dacă nu ai vișine proaspete, poți folosi unele din compot.

După spălare, vișinele e pun în sita de macaroane şi se lasă să se scurgă de zeamă. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce formează o spumă. Apoi punem bicarbonatul, cele cinci albuşuri bătute spumă, pesmetul fin cernut şi la urmă vişinele.

Pregătim din timp o formă de chec unsă cu unt şi presărată cu făină. Apoi turnăm compoziţia şi o coacem la foc mic. După ce s-a mai răcorit, tăiem checul şi îl scoatem din formă. În loc de 100 g de pesmet se pot întrebuinţa 50 g pesmet şi 50 g făină, sau 25 g pesmet, 50 g nuci pisate şi 25 g făină, în funcție de preferințe.

În cazul în care nu aveţi cântar de bucătărie, iată şi cum puteţi calcula cantităţile necesare: o lingură cu vârf de făină cântăreşte aproximativ 25 grame, în vreme ce o lingură de zahăr – 25-30 grame. O ceaşcă de zahăr cântăreşte aproximativ 200 grame zahăr.

Citește și:

Rețetă de chec cu morcovi și nuci. Aromat și frumos colorat, poate deveni rapid desertul preferat!

Chec de casă cu cacao și vanilie

Sursă foto: profimediaimages.ro

Pui cu sos gorgonzola, cea mai rapidă și gustoasă rețetă! Ce secret folosesc bucătarii din Italia?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x