Este si cazul retetei propusa astazi. O salata care reuneste ciupercile cu ardeii si fasolea cu avocado. Suna bine?
Ingrediente (o portie):
- cateva frunze de salata verde, taiate marunt;
- jumatate de castravete, taiat felii;
- o rosie medie, taiata felii;
- o jumatate de ardei gras rosu, taiat felii;
- o jumatate de avocado, taiat cubulete;
- 50 grame de boabe de fasole, bine fierte;
- cateva ciuperci proaspete, sotate putin inainte;
- doua lingurite de seminte de floarea-soarelui.
Dressing:
- o lingura de ulei de masline extravirgin;
- o lingurita de suc de lamaie proaspat;
- sare si piper.
Preparare:
Amestecati bine toate ingredientele cu uleiul de masline si cu zeama de lamaie. Dupa ce gustati, asezonati, dupa preferinte, cu sare si cu piper.
Valoare nutritionala:
Vitamina C (200% din necesarul zilnic), vitamina A (100% din necesarul zilnic), mangan si triptofan (60%), acid folic si fibre (50%), dar si vitamina E, B1, B2, B5, B6, potasiu, cupru, seleniu. Calorii: 420.
foto: redwolftavern.net
Bucataria japoneza: Cha Han...