Pentru atunci când suntem în criză de timp și nu știm ce să mai gătim, o rețetă simplă de spaghete cu sos gorgonzola și rucola ne poate salva situația.
Gustul acestor spaghete cu sos gorgonzola și rucola este chiar delicios, iar dacă cineva nu agreează gorgonzola, poate folosi alte brânzeturi, important este să fie dintre cele care se topesc frumos și să rezulte un sos cremos.
Rețetele de paste sunt totdeauna la îndemâna oricui, mai ales pentru rapididatea cu care se prepară, dar și pentru că sunt versatile și se pot combina ingredientele în multe feluri.
Se începe cu prepararea sosului de gorgonzola în care se vor scălda pastele după ce vor fi fierte. Un sos delicios cu gust dens, înțepător și foarte cremos, iar pastele se vor răsfăța în ele și se vor hidrata.
Se pune smântâna la încălzit, și se lasă doar până se atinge ușor punctul de fierbere.Se adaugă frunze de busuioc rupte mărunt, gorgonzola și untul și se amestecă până aceastea se topesc și se omogenizează sosul. Se stinge focul și se adaugă parmezanul răzuit.
Citește și: Rețetă de spaghete din legume cu sos pesto de avocado
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, dar se urmărește să rămână al dente. Se scurg și se adaugă în sosul de brânză. Dacă mai este nevoie, se mai adaugă în sos și din apa în care au fiert pastele.
Se servesc delicioasele spaghete cu sos gorgonzola și rucola presărată peste ele.
Spor și poftă bună!
Mâncare de țelină cu găluște din făină... Rețetă de lichior de gutui sau gutuiată...