Ingrediente pentru reteta Ciorba de peste cu legume:
- 200 g morcovi baby
- doua cepe rosii
- doi dovlecei
- 700 g peste mic
- un ardei gras
- doua linguri cu ulei de floarea-soarelui
- o legatura de patrunjel
- un ardei iute
- 300 ml bors
- doua rosii
- sare
- piper
- malai
- paine
- usturoi
Mod de preparare pentru reteta Ciorba de peste cu legume:
1. Cepele se curata de foi, se spala si se taie rondele. Dovleceii se spala, se taie rondele, se presara cu sare, se amesteca si se pun intr-o strecuratoare.
2. Intr-o craticioara se incinge uleiul de floarea-soarelui, se pune ceapa, se caleste cinci minute, apoi se adauga morcovii baby.
3. Se calesc zece minute, apoi se toarna intr-o oala in care fierb doi litri de apa. Se condimenteaza si se lasa la fiert 15 minute.
4. Se adauga dovleceii, ardeiul gras taiat julien sau cuburi, se fierbe inca zece minute, apoi se adauga pestele curatat si spalat.
5. Se toarna borsul, se presara cateva cozi de patrunjel, rosiile date prin razatoare si se fierbe totul la foc mediu zece minute.
6. Se verifica de gust, se adauga ardeiul iute, patrunjel tocat si se ia de pe foc.
Sfat: Se serveste fierbinte, cu mamaliga sau crutoane de paine aromate cu usturoi.
Bautura: Palinca
Poftă bună!
Citeste si Jurnalul National
Foto: eatingasia.typepad.com
VIDEO! Vladut a pregatit papanasi cu branza si dulceata... Reteta: Dorada la tava cu usturoi...