Antena Căutare

Reteta: Dorada la tava cu usturoi

Incearca o reteta mediteraneeana de peste la cuptor: dorada pe pat de legume, stropite cu suc proaspat de lime.

Ingrediente pentru reteta Dorada la tava cu usturoi:

- doua dorade mari

- doua limete

- usturoi

- doua cepe

- doua linguri cu otet de mere

- doua rosii

- un ardei iute

- doi ardei capia

- doua fileuri de ansoa

- 50 ml ulei

- 700 g cartofi

- 200 ml lapte

- sare

- piper

- oregano

- smantana

Mod de preparare pentru reteta Dorada la tava cu usturoi:

1. Doradele se curata, se eviscereaza si se spala. Cepele se curata, se spala si se taie rondele.

2. Se presara intr-o tava adanca, se pun deasupra felii de ardei capia si ardei iute, se adauga felii de rosii si se condimenteaza. Se asaza peste ele pestii condimentati si umpluti cu oregano, se stro­pesc cu ulei amestecat cu fileurile de ansoa pisate, sare si piper.

3. Se toarna peste tot otetul, se pre­sara oregano, usturoi pisat si se toarna putina apa.

4. Peste peste se pun felii de limeta, se introduce tava in cutorul incins si se coc la foc mediu 25-30 de minute.

5. Cartofii se curata si se taie bucati si se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata se paseaza, se amesteca bine cu sare, piper si laptele cald.

6. Se pun doradele in farfurii, se asaza alaturi piureul si se servesc.

Sfat: La piureul de cartofi se mai poate adauga si smantana sau putin ulei de masline.

Bautura: Pinot Gris

Poftă bună!

Citeste si Jurnalul National

Foto: topspanishtapas.com

Reteta zilei: Ciorba de peste cu legume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x