Rețete de post - Postul Paștelui 2019. Cea mai simplă rețetă de gogoși de post pufoase, fără lapte.
Gogoșile de post pot fi un desert savuros atât pentru Postul Paștelui și pentru ale zile de post din an, dar pot fi făcute și în restul anului. Rețeta de gogoși de post pufoase este una simplă, iar rezultatul este absolut delicios.
Gogoșile de post cu suc de portocale pot fi părjite în ulei, dar pot fi făcute și la cuptor. Pentru a face gogoși de post la cuptor trebuie să fim foarte atenți la distanța la care le așezăm una de cealaltă, pentru că se lipesc între ele.
Ingrediente gogoși de post:
- 550 g făină 000 + o mână de făină pentru masa de lucru
- 300 ml suc de portocale -
- 25 g drojdie proaspată sau 7 grame de drojdie uscată
- 40 g zahăr
- 20 ml ulei
- vanilie/zahar vanilat
- 8 g sare
- coaja rasă de la 1 lămâie
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare gogoși de post
Drojdia se amestecă cu zahărul și se lasă pe masă 5 minute, apoi se amestecă cu sucul de portocale. Peste drojdia uscată zahărul se poate pune de la început. Se adaugă și coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat, făina și sarea.
Se frământă un aluat omogen pentru gogoși de post pufoase. Se adaugă uleiul și se mai frămână alte 5 minute. Cu mâna unsă cu puțin ulei desprindem aluatul de peretii vasului.
Aluatul se lasă la dospit circa 45 de minute, acoperit cu o pungă de plastic, într-un loc călduț.
Pe masa de lucru se pune făină apoi se întinde aluatul cu un sucitor. Din foaia întinsă se taie cu paharul gogoșile și se mai lasă 20 de minute la dospit. Apoi se prăjesc în baie de ulei. Atenție, uleiul trebuie să fie încins bine.
Dacă nu vrem să le prăjim, le putem și la cuptor, aproximativ 25 minute, la distanță una de cealaltă, altfel se vor lipi.
Și asta este tot! Rețeta de gogoși de post e gata! Poftă bună!
Citește totul despre postul Paștelui aici.