Antena Căutare

Paște 2019. Când începe Postul Paștelui și De ce postim

Paște 2019. Când începe Postul Paștelui și De ce postim. Află din articolul a1.ro, când începe postul Paștelui 2019, când este lăsatul secului postului paștelui 2019, care sunt semnificațiile postului și răspunsul la întrebarea, de ce postim

Postul Pastelui

pixabay.com

Paște 2019. Când începe Postul Paștelui și De ce postim. Află din articolul a1.ro, când începe postul Paștelui 2019, când este lăsatul secului postului paștelui 2019, care sunt semnificațiile postului și răspunsul la întrebarea, de ce postim

Anul acesta, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele pe 28 aprilie 2019. Postul Paștelui durează de pe 11 martie până pe 27 aprilie. Chiar dacă este aplicat în mai multe religii, în Ortodoxie postul are un folos aparte datorită motivațiilor interioare pe care se bazează acest demers fizic și duhovnicesc.

Postul Paștelui reprezintă o purificare atât fizică cât și sufletească. Faptul că un creștin se privează de anumite alimente, în special de origine animală, îl face pe om să gândească mai limpede și să se apropie de Dumnezeu.

Una dintre semnificațiile postului constă în educarea voinței și în supunerea ei față de Dumnezeu. Creștinul reprezintă ostașul lui Hristos. Un bun ostaș este mereu gata de luptă, studiază și se antrenează mereu, menținându-se în formă.

Sfinții părinți spun că postim pentru a recupera raiul pierdut. Înainte de căderea omului în păcat, Adam și Eva erau vegetarieni. Dumnezeu a permis consumul de carne după Potop. Dacă omul în rai postea, înseamnă că postul nu aduce o pervertire a firii omenești. De aceea, el trebuie ținut cu bucurie, și nu privit ca o pedeapsă.

Sfântul Maxim Mărturisitorul spune că trebuie "să mâncăm pentru a trăi, nu să trăim pentru a mânca”. Trebuie să încercăm să reducem o parte din hrana materială pentru a reuși să sporim hrana spiritual. Încercarea noastră de a pregăti mâncăruri cât mai alese de post, denotă un atașament pătimaș față de lume. E semn că suntem stăpâniți de pofte și plăceri. Iar atunci când nu avem parte de mâncăruri alese, dar dublăm cantitatea de hrană vegetală, ajungem la îmbuibare și nu mai putem vorbi de post.

Postul Paștelui nu stă doar în evitarea unor alimente. Dimpotrivă, fără rugăciune el poate duce la slăbirea trupului. Dar prin rugăciune, trupul este întărit. Biserica a fost tot timpul atentă la acest aspect. Nu a căutat niciodată să slăbească trupul. Ea oferă pogorăminte celor aflați în boli și suferințe, adică nu le mai cere acestora să postească, arătând prin această dragoste și nu dispreț față de trup.

Sursă foto: huff.ro

Ziua Îndrăgostiților 2019. Dragobete vs Valentine's Day în România... Idei pentru o vacanță prelungită în țară: singur sau cu familia...
Alimentul puternic inflamator pe care românii îl consumă aproape zilnic. E gustos, dar îngrașă
Pe lângă nutrienții precum proteinele și fibrele, carbohidrații sunt o parte importantă a...
Horoscopul zilei de 10 iunie 2023. Capricornii trec printr-o perioadă productivă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 10 iunie 2023 spune că nativii din zodia Capricornului trec printr-o...
Parteneri
Jeleu de zmeură. Gem de zmeură fără semințe, perfect pentru prăjituri
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x