Antena Căutare

Rețeta zilei: Sosul de whiskey, ingredientul ideal pentru deserturi fine

Daca doresti sa oferi desertului o aroma deosebita, poti sa-i adaugi putin sos de whiskey. Acesta poate fi consumat alaturi de waffles, clatite, briose, pandispanuri, torturi sau budinci. Iata cum il poti prepara!

Ingrediente pentru rețeta Sos de whiskey:

- 4 linguri de unt moale;

- ½ cana zahar;

- 1 ou, batut;

- 2 linguri de whiskey (sau putin mai mult daca preferi o aroma mai intensa).

- 1 lingurita de extract de vanilie (optional).

Mod de preparare pentru rețeta Sos de whiskey:

1. Se pun zaharul cu untul si oul la bain-marie si se amesteca bine pana se ingroasa. Apoi se ia vasul de pe foc si se adauga whiskey-ul amestecand pana la omogenizare. Sosul se serveste cald peste prajitura dorita.

Atentie! Deoarece este foarte inflamabil, whiskey-ul se va adauga dupa ce focul a fost stins sau cand vasul se afla la o distanta considerabila de aragaz.

Reteta zilei: Supa de macrou afumat si cartofi noi... Desert: Prajitura lipicioasa de banane si sirop de artar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x