Din bucătăria lui Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani,o rețetă cu influențe grecești, simplă și delicioasă.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Spaghete cu sos grecesc de iaurt și porumb dulce:
- 1 pachet de spaghetti nr 7
- 1 cutie iaurt cremos
- 250 gr brânză telemea
- 5-6 castraveți cornișon
- mărar și mentă
- suc de lămâie
- sare și piper
- ulei de măsline
- porumb
Cum procedăm pentru a prepara RețetaSpaghete cu sos grecesc de iaurt și porumb dulce?
Spaghetele se fierb în apă cu sare, conform rețetei clasice, sau instrucțiunilor de pe pachet.
Cât timp fierb spaghetele, ne ocupăm de deliciosul și răcorosul sos grecesc de iaurt cu castraveți.
Curățăm castraveciorii de coajă, îi dăm pe răzătoare, îi scurgem puțin de lichid și îi adăugăm peste iaurt.
Adăugăm și brânza telemea tot dată pe răzătoare, puțin ulei de măsline, mărar și mentă, tocate mărunt și omogenizăm compoziția.
Mai potrivim gustul sosului grecesc cu sare, piper și zeamă de lămâie și dăm sosul la rece până sunt răcite și pastele.
Citește și: Rețetă de spaghete din legume multicolore cu sos de avocado delicios și sănătos
Porumbul se coace pe grătar, la cuptor, sau pe tigaia grill.
Spaghetele, după ce sunt fierte, al dente, se scurg și se trec prin jet de apă rece.
Se servesc spaghetele amestecate cu deliciosul și răcorosul sos de iaurt cu brânză și castraveți, alături de porumbul copt.
Este un preparat rece, bun de servit într-o zi călduroasă de vară.
Fructele și legumele exotice prind contur pe plaiuri mioritice... Rețetă Cozonac Pufos cu cremă mascarpone și nucă pralinată...