- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Răcoros și delicios, cu gust ușor acrișor și picant, acest sos de castraveti cu iaurt si usturoi, merită preparat în plin sezon al castraveților de grădină și servit cu o Friptură din carne de porc, o Friptură din carne de pui, sau chiar cu Pește!
Ingrediente pentru sos de castraveti cu iaurt si usturoi
- 400 g iaurt grecesc
- 1 castravete
- 4-5 căței de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- zeama de la 1/2 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare sos de castraveti cu iaurt si usturoi
Începem prin a curăța usturoiul, apoi îl răzuim, sau îl strivim direct în mojar și îl frecăm ușor cu sare și ulei de măsline.
Adăugăm și piper și zeama de lămâie, dar câte puțin din fiecare, la început. Potrivim gustul la final.
Spălăm bine castravetele, cu buretele de vase, apoi îl dăm pe răzătoare, presărăm puțină sare peste el, apoi îl scurgem bine de zeamă.
Sarea ajută castravetele să elimine apa, așa că e bine să-l lăsăm un minut - două, presărat cu un praf de sare.
Se poate îndepărta coaja de la castravete, dar eu o prefer în preparatul meu, pentru gust și culoare.
Punem iaurtul într-un vas și il amestecăm cu ingredientele de mai sus, precum și cu mărar tocat fin și frunze de mentă, apoi mai potrivim gustul de sare, piper și zeamă de lămâie.
Zeama de lămâie mai diminuează din gustul picant al usturoiului.
Dăm deliciosul sos de castraveți cu iaurt și usturoi la frigider, până în momentul servirii, pentru că este foarte bun rece.
Să vă fie de folos!