Veganii vor avea anul acesta o masa bogată de Crăciun

Din meniul lor nu vor lipsi sarmalele, răciturile sau salata de boef. Desigur într-o variantă fără carne. Pentru orice preparate tradiţional românesc de origine animala, veganii au găsit un înlocuitor vegetal.

Aşa a luat naştere supa sau piftia de pleurotus. În loc de carne de porc sau vită, veganii mizează din abundenţă pe ciuperci sau alte legume. În felul acesta, spun ei, se menţin mai supli şi mai sănătoşi, şi traiesc în acord cu dragostea lor faţă de animale.

Migadale, ciurperci şi quinoa - acestea sunt ingredinetele care ţin loc de carne şi de orez în sarmalele vegane. Chiar dacă meniul de Crăciun poate părea mai restrictiv pentru persoanele care nu consumă carne, veganii au găsit un înlocuitor pentru orice preparat tradiţional românesc.

Pentru vegani şi vegetarieni, un aliment de bază în această perioadă sunt ciupercile pleurotus, care pot înlocui orice fel de carne.

Şi în ciorbe, ciupercile au un rol esenţial.

Fără lapte sau ouă, cozonacul vegan sau cel raw vegan şi-au făcut uşor loc în meniul de Crăciun al celor care nu consumă produse de orgine animală.

Cei care au renunţat sau au redus consumul de carne spun că acum se simt mult mai bine.

O dietă vegană poate fi sănătoasă pentru adulţi, spun nutritioniştii. Analizele trebuie însă făcute periodic pentru a ne asigura că organismul primeşte tot ceea ce are nevoie.

Cristina Drăghici, tehnician nutriţionist: Este puţin mai delicat cu vitamina B12, dar sunt suplimente de foarte bună calitate pe care putem să le integram în alimentaţia noastră şi să avem aportul necesar

Vânzările de preparate vegane au crescut de şase ori în ultimul an şi de 40 de ori faţă de anul 2017. Pentru anul viitor este aşteptat un avans de aproximativ 50% al vânzărilor pe acest segment, potrivit unei platforme de comenzi şi livrare de mâncare.

Parteneri
Meghan Markle împlinește 40 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducesa de Sussex
Meghan Markle împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani și pare mai fericită ca niciodată. Ducesa de Sussex are alături o familie frumoasă și multă dragoste primită din partea celor apropiați. Oamenii sunt nerăbdători să vadă cum își va serba aceasta aniversarea, mai ales că sursele au speculat faptul că Ducesa ar fi angajat un organizator de petreceri care a colaborat inclusiv cu celebra Oprah Winfrey.
Catine.ro
Ultimele știri