Aşa a luat naştere supa sau piftia de pleurotus. În loc de carne de porc sau vită, veganii mizează din abundenţă pe ciuperci sau alte legume. În felul acesta, spun ei, se menţin mai supli şi mai sănătoşi, şi traiesc în acord cu dragostea lor faţă de animale.
Migadale, ciurperci şi quinoa - acestea sunt ingredinetele care ţin loc de carne şi de orez în sarmalele vegane. Chiar dacă meniul de Crăciun poate părea mai restrictiv pentru persoanele care nu consumă carne, veganii au găsit un înlocuitor pentru orice preparat tradiţional românesc.
Pentru vegani şi vegetarieni, un aliment de bază în această perioadă sunt ciupercile pleurotus, care pot înlocui orice fel de carne.
Şi în ciorbe, ciupercile au un rol esenţial.
Fără lapte sau ouă, cozonacul vegan sau cel raw vegan şi-au făcut uşor loc în meniul de Crăciun al celor care nu consumă produse de orgine animală.
Cei care au renunţat sau au redus consumul de carne spun că acum se simt mult mai bine.
O dietă vegană poate fi sănătoasă pentru adulţi, spun nutritioniştii. Analizele trebuie însă făcute periodic pentru a ne asigura că organismul primeşte tot ceea ce are nevoie.
Vânzările de preparate vegane au crescut de şase ori în ultimul an şi de 40 de ori faţă de anul 2017. Pentru anul viitor este aşteptat un avans de aproximativ 50% al vânzărilor pe acest segment, potrivit unei platforme de comenzi şi livrare de mâncare.
Cum se prepară cea mai gustoasă rețetă de Varză cu ciolan afumat. Rețeta lui Chef Berry... Reţeta lui Chef Berry - Star Matinal: Sarmale în foi de viță...