Antena Căutare

Vișinata de casă. Rețeta simplă pas cu pas care te va ajuta să obții o băutură care îi va impresiona pe musafirii tăi

Vișinata de casă este o băutură preferată de români, în special de femei. Află din rândurile de mai jos cum poți face o vișinată ca la carte.

Galerie
Cum se prepară corect vișinata de casă | Shutterstock

Vișinata este una dintre cele mai speciale băuturi, adorate de femei și bărbați deopotrivă. Acum că a venit sezonul vișinelor, este mometul potrivit pentru a face o vișinată de casă. Pentru ca vișinata să iasă „ca la carte”, este important să nu folosești sticle de plastic. Perioada lungă de macerare va permite alcoolului să împrumute şi gustul plasticului și deci calitatea va suferi.

Tort cu ciocolată și vișine din vișinată. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 18 februarie 2022

Rețeta de vișinată de casă cu care nu vei da greș

Vișinata are numeroase proprietăți antinflamatorii, antioxidante și laxative. Un pahar de vișinată de 100 de mililitri are 114 calorii și 28 de grame de carbohidrați, din care zaharuri – 28 de grame.

Articolul continuă după reclamă

Iată cum se face vișinata de casă, după o rețetă veche cu care nu vei da greș.

Vișinata de casă are în jur de 25-28 de grade și din ingredientele de mai jos vor rezulta în jur de 6-7 litri de vișinată de casă. Iată care sunt ingredientele pentru vișinată.

2 kg vișine cu tot cu samburi
2 l alcool dublu rafinat de 96 de grade
2 kg zahăr
2 l apă

Modalitatea de preparare:

Se spală fructele, se curăță de codițe și se lasă timp de câteva minute bune la uscat. Foarte important de reținut este că nu trebuie să scoatem sâmburii din vișine. Pasul următor este să amestecăm 2 kg de vișine cu 2 l alcool de 96 grade și se lasă o saptamână la un loc întunecat (în pivniță), acoperite cu un tifon.

După ce au stat șapte zile la macerat, se face un sirop din 2 kilograme de zahăr și doi litri de apă. Se pune la foc până când se va dizolva zahărul, apoi se lasă la răcit. La final se toarnă peste vișine și se agită ușor damigeana. După toți acești pași, damigeana va fi ținută din nou într-un loc uscat și răcoros.

Produsul obținut se va lăsa la soare pentru că este foarte posibil ca acesta să își piardă din aromă sau să își schimbe culoarea.

Sirop de vișine: Rețeta bunicii pentru un energizant natural eficient

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x