Siropul de vișine este o minunată și frumos colorată băutură care se prepară simplu și ușor și nu ar trebui să ne lipsească din cămară.
Siropul de vișine este considerat un excelent energizant, este tonic și răcoritor, iar consumul lui poate combate stările de oboseală psihică și fizică. Este recomandat în afecțiunile respiratorii, amelioreaza tusea, și bronșita.
Un alt beneficiu al consumului de sirop de vișine constă în combaterea afecțiunilor hepatice, renale și cardiovasculare.
Este foarte gustos, se poate consuma simplu, sau combinat cu apa plată, apă minerală, sau cuburi de gheață.
Iar pentru a prepara sirop de vișine apelăm, la o rețetă veche, rețeta bunicii pentru un energizant natural eficient.
Ce ne trebuie pentru a prepara Sirop de vișine: Rețeta bunicii pentru un energizant natural eficient:
- 4 kg de vișine fără sâmburi
- 2 kg zahăr
- 1 lămâie
Cum procedăm pentru a prepara Sirop de vișine: Rețeta bunicii pentru un energizant natural eficient
Ca la orice rețetă de conservare a fructelor, fie sub formă de gem, dulceață sau sirop, este bine să pregătim fructele de seara, pentru a le lăsa la rece până dimineața, amestecate cu zahăr.
Citește și: Dulceață de vișine cu mentă. Rețeta savuroasă și rapidă a verii 2020
Pentru prepararea siropului de vișine, este bine să folosim vișinele fără sâmburi, pentru a profita la maxim de sucul lor. Se pot pune și cu sâmburi, dacă nu dorim, sau nu avem timp să muncim la îndepărtarea sâmburilor, însă sucul nu va fi atât de concentrat și de colorat.
Așadar, amestecăm vișinele cu 3/4 din zahăr și le dăm la rece.
Nu punem tot zahărul de la început, pentru că nu vom ști la fix cât de dulce iese siropul de vișine.
A doua zi, deja vom găsi sirop în vas și vom pune vasul cu vișine la fiert pentru 7-8 minute. Este bine să fierbem și vișinele puțin pentru a se topi tot zahărul din ele și a-și lăsa aroma delicioasă în sirop.
Citește și: Cum se prepară vișinata de casă? Rețetă veche din străbuni
Apoi, scurgem vișinele, gustăm siropul și mai adăugăm, sau nu, zahăr.
Punem din nou siropul de vișine la fiert, la foc mic și îl lăsăm până scade aproape la jumătate și devine consistent. Nu uităm să înlăturăm spuma de câte ori se formează.
În ultimele 4-5 minute de fiert, adăugăm și zeama de lămâie.
Zeama de lămâie are rolul de a conserva siropul și de a-l împiedica să se zaharisească pe parcurs. În plus, mai diminuează din gustul dulce intens.
Vișinele rămase nu le aruncăm, le putem folosi la o rețetă de tartă, la una de ștrudel, sau la o delicioasă prăjitură cum este și Această Rețetă de Prăjitură Ciocolatina.
Siropul de vișine se pune fierbinte în sticle sterilizate, se închid ermetic cu doputi, sau capace și se țin în pături până se răcesc.
Pentru platoul cu prăjituri festive de la o aniversare sau o ocazie specială, îți recomandăm să pregătești și prăjitura Albă ca Zăpada. Este o rețetă veche de prăjitură cu foi preparate pe dosul tăvii, pe care nu ai cum să nu o adori.