Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Desert de NOTA 10! Prăjitura cu biscuiți, cremă de brânză și căpșuni, un deliciu culinar, ușor de făcut!

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, propune pentru weekend un desert delicios: Prăjitura Nota 10.

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, propune pentru weekend un desert delicios: Prăjitura Nota 10.

INGREDIENTE:

  • 300 gr biscuiti digestivi, cu scortisoara
  • 500 gr ciocolata alba
  • 300 gr crema de branza
  • 200 gr mascarpone
  • 500 ml smantana lichida
  • 150 gr unt
  • crema duo- chocolate
  • 2 nuci cocos
  • 500 gr capsuni
  • 150 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

Biscuitii cu scortisoara se macina cu ajutorul unui robot. Se adauga 100 gr unt topit si se amesteca bine pesmetul de biscuiti.
Se pregateste o forma de copt, se asaza biscuitii macinati in strat egal, ca o baza. Se dau la cuptor, circa 5 -10 minute.
Se topesc 400 gr ciocolata alba, impreuna cu 400 ml smantana dulce. Dupa ce se omogenizeaza compozitia, se adauga branza mascarpone si crema de branza.
Nucile de cocos se curata, se rad si se adauga peste compozitia alba. Se toarna cu totul peste baza de biscuiti, se adauga cateva linguri de ciocolata duo, ca sa se formeze o grafica, apoi se da la rece.
Separat se topesc restul de 100 gr ciocolata alba, cu 100 ml smantana dulce si 50 gr unt. Aceasta compozitie se omogenizeaza, se lasa la temperat si se toarna peste compozitia de la frigider, si se pune din nou la rece.
Ciocolata neagra se topeste. Capsunile se spala, se taie in jumatati si se glazureaza cu ciocolata.
Se scoate tortul de la frigider, se orneaza cu capsuni glazurate si cu restul de ciocolata!
Un desert absolut delicios!

Vezi rețeta VIDEO aici!

Recomandari