Zacuscă clasică de vinete din bucătăria lui Vlăduț

Așa cum ne-a obișnuit de ani de zile, Vlăduț, bucătarul de la neatza cu Răzvan și Dani, pregătește diverse rețete de zacuscă, specifice fiecărui sezon. De data aceasta a preparat o rețetă proprie de zacuscă clasică de vinete, pe care o denumește Zacusca 4:3:2:1, după proporțiile ingredientelor.

Zacuscă clasică de vinete din bucătăria lui Vlăduț

Așa cum ne-a obișnuit de ani de zile, Vlăduț, bucătarul de la neatza cu Răzvan și Dani, pregătește diverse rețete de zacuscă, specifice fiecărui sezon.
De data aceasta a preparat o rețetă proprie de zacuscă clasică de vinete, pe care o denumește Zacusca 4:3:2:1, după proporțiile ingredientelor.

Ingredientele vor fi cântărite după coacere, după scurgere, așa încât să rămână 4 kg de vinete, 3 kg de ardei copți,2 kg ceapă curățată, 1 kg roșii pasate.

Rețeta Zacuscă clasică de vinete din bucătăria lui Vlăduț - Ingrediente:

  • 4 kg de vinete
  • 1,5 kg ardei capia, copți
  • 1,5 kg ardei gras, verde, copți
  • 2 kg ceapă curățată
  • 1 kg roșii pasate
  • 500 ml ulei
  • sare, piper și 1 foaie de dafin

Rețeta Zacuscă clasică de vinete din bucătăria lui Vlăduț - Preparare

Se incepe prin a căli în uleiul încins, la foc mic, ceapa tocată solzișori.

Când ceapa este bine pătrunsă, se adaugă ardeii tocați mai grosier, să se simtă gustul lor prin zacuscă. Se amestecă bine ardeii cu ceapa și se lasă să-și degaje gustul aproximativ 30 de minute.

Urmează vinetele tocate mărunt și din nou se lasă la fiert aproximativ 30 de minute, amestecând constant să se omogenizeze bine compoziția.

Ultimele vor fi adăugate roșiile pasate, roșii proaspete de grădină, nu din conservă, pentru că încă le mai găsim pe piață, gustoase și cărnoase.

Se mai lasă zacusca la fiert, la foc mic, aproximativ o oră, timp în care se asezonează gustul cu sare, piper și o foaie de dafin. Foaia de dafin se va îndepărta după aproximativ 15 minute, pentru a nu deveni amară.

Citește și: Cum se prepară cea mai delicioasă zacuscă tradițională? Secretul unei gospodine de la o fermă de legume

Zacusca se va pune fierbinte în borcanele sterilizate, iar borcanele se vor închide ermetic cu capacele din dotare și se vor împături așa încât să se răcească lent, iar zacusca să se conserve bine în acest răstimp.

Citește și
alec baldwin sta pe un scaun si are un microfon
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
audrey-kevin-colaj
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole

Spor la preparat rețeta de zacuscă clasică de vinete din bucătăria lui Vlăduț și poftă bună la savurat!

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri