Live acumObservator 16 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Zacuscă clasică de vinete din bucătăria lui Vlăduț

Așa cum ne-a obișnuit de ani de zile, Vlăduț, bucătarul de la neatza cu Răzvan și Dani, pregătește diverse rețete de zacuscă, specifice fiecărui sezon. De data aceasta a preparat o rețetă proprie de zacuscă clasică de vinete, pe care o denumește Zacusca 4:3:2:1, după proporțiile ingredientelor.

Zacuscă clasică de vinete din bucătăria lui Vlăduț

Așa cum ne-a obișnuit de ani de zile, Vlăduț, bucătarul de la neatza cu Răzvan și Dani, pregătește diverse rețete de zacuscă, specifice fiecărui sezon.
De data aceasta a preparat o rețetă proprie de zacuscă clasică de vinete, pe care o denumește Zacusca 4:3:2:1, după proporțiile ingredientelor.

Ingredientele vor fi cântărite după coacere, după scurgere, așa încât să rămână 4 kg de vinete, 3 kg de ardei copți,2 kg ceapă curățată, 1 kg roșii pasate.

Rețeta Zacuscă clasică de vinete din bucătăria lui Vlăduț - Ingrediente:

  • 4 kg de vinete
  • 1,5 kg ardei capia, copți
  • 1,5 kg ardei gras, verde, copți
  • 2 kg ceapă curățată
  • 1 kg roșii pasate
  • 500 ml ulei
  • sare, piper și 1 foaie de dafin

Rețeta Zacuscă clasică de vinete din bucătăria lui Vlăduț - Preparare

Se incepe prin a căli în uleiul încins, la foc mic, ceapa tocată solzișori.

Când ceapa este bine pătrunsă, se adaugă ardeii tocați mai grosier, să se simtă gustul lor prin zacuscă. Se amestecă bine ardeii cu ceapa și se lasă să-și degaje gustul aproximativ 30 de minute.

Urmează vinetele tocate mărunt și din nou se lasă la fiert aproximativ 30 de minute, amestecând constant să se omogenizeze bine compoziția.

Ultimele vor fi adăugate roșiile pasate, roșii proaspete de grădină, nu din conservă, pentru că încă le mai găsim pe piață, gustoase și cărnoase.

Se mai lasă zacusca la fiert, la foc mic, aproximativ o oră, timp în care se asezonează gustul cu sare, piper și o foaie de dafin. Foaia de dafin se va îndepărta după aproximativ 15 minute, pentru a nu deveni amară.

Citește și: Cum se prepară cea mai delicioasă zacuscă tradițională? Secretul unei gospodine de la o fermă de legume

Zacusca se va pune fierbinte în borcanele sterilizate, iar borcanele se vor închide ermetic cu capacele din dotare și se vor împături așa încât să se răcească lent, iar zacusca să se conserve bine în acest răstimp.

Spor la preparat rețeta de zacuscă clasică de vinete din bucătăria lui Vlăduț și poftă bună la savurat!

Recomandari