Cum se prepară cea mai delicioasă zacuscă tradițională? Secretul unei gospodine de la o fermă de legume

Devenită preparatul tradițional cel mai îndrăgit, specific toamnei, zacusca este nelipsită din cămările românilor, pentru că este delicioasă, se prepară destul de ușor și necesită doar cinci ingrediente principale: vinete, ardei,ceapă, suc de roșii și ulei.

Cum se prepară cea mai delicioasă zacuscă

Devenită preparatul tradițional cel mai îndrăgit, specific toamnei, zacusca este nelipsită din cămările românilor, pentru că este delicioasă, se prepară destul de ușor și necesită doar cinci ingrediente principale: vinete, ardei,ceapă, suc de roșii și ulei.

Marian Duță, carismaticul reporter de la Neatza cu Răzvan și Dani, în direct, de la o fermă de lângă București, a reușit să afle cum se prepară cea mai delicioasă zacuscă, precum și secretul pentru reușita deplină.

Ce ne trebuie pentru cea mai delicioasă zacuscă tradițională:


  • 10 kg de vinete
  • 8 kg de ardei
  • 5 kg suc de roșii
  • 2 kg ceapă
  • 1 l ulei
  • sare și piper
  • foi de dafin

Cum se prepară cea mai delicioasă zacuscă tradițională? Secretul unei gospodine de la o fermă de legume

Ingrediente zacuscă


Cum procedăm pentru a prepara cea mai delicioasă zacuscă tradițională?

Secretul celei mai delicioase zacuști tradiționale constă în timpul de preparare pentru fiecare ingredient în parte și în fierberea borcanelor cu zacuscă la bain marie, timp îndelungat, pentru o conservare optimă.

Mai întâi se călește ceapa tocată solzișori în uleiul încins, timp de 30 de minute. Se amestecă constant, pentru o călire uniformă.

Urmează ardeii copți și tocați, care se adaugă peste ceapa călită și se călesc și ei alte 30 de minute.

Citește și: Rețetă perfectă de zacuscă din bucătăria lui Vlăduț - Zacuscă premium

Citește și
colaj de imagini cu alec baldwin dintr-un film si una realizata de paparazzi
Reacția lui Alec Baldwin după ce a provocat moartea Halynei Hutchins pe platourile de filmare. Cum a fost pozat după tragedie
Reacția lui Alec Baldwin după ce a provocat moartea Halynei Hutchins pe platourile de filmare. Cum a fost pozat după tragedie
audrey-kevin-colaj
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole

Se adaugă vinetele coapte și tocate, se mai lasă zacusca pe foc alte 30 de minute, apoi se adaugă sucul de roșii, foile de dafin, sare și piper.

După alte 30 de minute, timp în care se gustă zacusca și se asezonează cu cele necesare, se pune zacusca fierbinte în borcane sterilizate.

Citește și: Rețeta Zacuscă de vinete cu dovlecei

Se închid borcanele cu capacele din dotare și se pun la bain marie pentru aproximativ 2 ore, la foc încet.

Astfel zacusca se va conserva foarte bine și va ține până la 3 ani, păstrată în cămări, la loc răcoros.

Spor la preparat zacuscă tradițională și poftă bună la savurat!

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri