Antena Căutare

Zile libere 2018. Cele mai bune rețete de mici pentru grătar de 1 mai

Zile libere 2018. Retete de mici pentru gratar de 1 mai pentru o iesire la picnic, la gratar, la curte, in aer liber

Zile libere 2018. Cele retete de mici pentru grătar de 1 mai pentru o ie;ire la picnic, la grătar, la curte, in aer liber. În loc să dai iama în supermarketuri pentru a-ți procura carnea de mici, mai bine prepari acasă cei mai buni mititei suculenți, după rețete cu tradiție. Ți-am pregătit, așadar două dintre cele mai bune rețete pentru a-ți surprinde prietenii la grătarul de Ziua Internațională a Muncii.

1. Reteță de mici făcuți în casă

Ingrediente:

  • un kg de carne tocată (vită, porc şi oaie, se pot face diferite combinaţii în funcţie de preferinţe);
  • 8 grame de bicarbonat de sodiu;
  • o linguriţă de suc de lămâie
  • o lingură de ulei;
  • o căpăţână de usturoi;
  • 500 ml de supă de oase concentrată (fierbe oasele timp de câteva ore; ea înlocuieşte gelatina folosită în comerţ);
  • piper proaspăt măcinat;
  • cimbru uscat;
  • coriandru;
  • chimion;
  • sare;
  • paprika dulce (opţional).

Cum pregăteşti reţeta de mici

Pentru început, prepară o supă nesărată (cu măduva) din oase de vacă. După aceea, pune carnea tocată într-un castron şi verifică dacă mai sunt tendoane ori oase prin ea. Pentru a evita astfel de neplăceri, este indicat să alegi un produs de calitate. Dacă ai mai mult timp la dispoziţie, toacă acasă carnea.

Pune apoi bicarbonatul de sodiu stins cu suc de lămâie peste carnea tocată, apoi amestecă bine compoziţia ca pe un aluat. Adaugă jumătate din cantitatea de supă de oase, toate condimentele şi usturoiul pisat, amestecând bine. Ca să obţii un preparat delicios, introdu carnea la rece cel puţin 12 ore.

A două zi frământă carnea tocată din nou, adăugând şi restul de supă de oase peste ea. Lasă amestecul deoparte pentru o jumătate de ora, apoi modelează micii din el.

2. Rețetă demici tradiționali

Ingrediente

  • 1 kilogram de carne tocată (amestec de porc și vită)
  • 250 de ml de fiertură din oase de vită
  • 4 căţei de usturoi
  • o linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • condimente după gust (sare, piper, cimbru, boia)

Mod de preparare

Deşi vei folosi carne tocată de la bun început, ea ar mai trebui dată prin maşina de tocat sau prin robotul de bucătărie. Este un pas important pentru obţinerea unei paste cât mai moi şi mai omogene. Toarnă treptat fiertura de oase, amestecând continuu. Practic îi frămânți în mod asemănător cu coca de pâine, asta până când carnea se omogenizează cu fiertura.

Adaugă condimentele dorite şi amestecă viguros pasta de carne, apoi adaugă şi usturoiul pisat în prealabil, şi mai omogenizează preparatul încă o dată. Bicarbonatul trebuie adăugat abia la final. Poţi să şi guşti amestecul, dacă vrei, ca să te asiguri că este suficient de condimentat.

Secretul este să nu pui micii imediat pe grătar! Taie-i sau modelează-i în rulouri şi ţine micii cruzi la frigider între 5 şi 10 ore pentru ca mirodeniile să-şi lase bine aroma.

Ca să te asiguri că micii ies crocanţi la exterior, dar fragezi şi suculenţi la interior, pune-i la rumenit doar atunci când grătarul este bine încins. Prăjeşte micii câte 2-3 minute pe fiecare parte, după care mai lasă-i la fript cel mult 7-8 minute ca să nu se ardă!

Ca să te asiguri că sunt pătrunși, "bate-i" pe grătar cu o furculiță, iar dacă aceștia "sar", înseamnă că sunt tocmai buni pentru a fi dați la o parte de pe grătar.

surse: divahair.ro, secretele.com

sursa foto: secretele.com, opiniatimisoarei.ro

Micii din comerț, bombă pentru sănătate! Habar nu ai ce introduci în organism. Extrasul din gândaci, dor una din substan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x