- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Poliţia olandeză a anunţat vineri arestarea, într-o operaţiune internaţională, a unui
Un tânăr de 22 de ani a fost arestat după ce au fost găsite probe ce au arătat că a pus în vânzare, pe un site online, mai bine de 12 miliarde de nume de utilizatori şi parole furate. Practic, cei care doreau să accese contul cuiva doar trebuia să intre pe site-ul weleakinfo.com și să plătească pentru numele utilizatorului și a parolei respectivului cont.
Tânărul este acum cercetat. La anchetă au colaborat echipe specializate în delincvenţa cibernetică din National Crime Agency (Regatul Unit), FBI (SUA) şi Bundeskriminalamt (Germania).
Se pare că polițiștii au mai făcut și alte percheziții și au descoperit în casa tânărului olandez echipament profesional pentru a face astfel de fapte.
Cum îți da seama dacă cineva ți-a spart parola
Nu se știe deocamdată care sunt țările afectate de furtul de parole. În cazul în care observi o activitate suspectă la conturile tale online, atunci cu siguranță e cazul să schimbi parola urgent. Nu uita să verifici sumele de pe carduri, comenzile efectuate online, data de accesare a unor fișiere etc.
CUM ÎȚI FACI O PAROLĂ SIGURĂ
Specialiștii recomandă oamenilor să schimbe cât mai frecvent parolele și să le facă, pe cât posibil, greu de ghicit sau de aflat. O parolă simplă este cea formată doar din cifre, în combinații de tip „1234”, „0000” sau cea care reprezintă numărul de telefon sau data nașterii.
O parolă sigură și complexă este cea formată dintr-o combinație de litere mari, literi mici, cifre și semne de punctuație, de o dimensiune de peste zece semne. Cu cât o parolă este mai lungă și mai complexă, cu atât ea va fi mai greu de ghicit.